Kuzey Kıbrıs'ta rüşvet almakla suçlanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı tutuklandı

Rüşvet almakla suçlanan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve eski yardımcısı Mehmet Hasgüler tutuklandı.

Haber Merkezi

Kuzey Kıbrıs'ta rüşvet, irtikap, suç gelirini aklamakla suçlanan Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı ve Mehmet Hasgüler tutuklandı.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, mahkemede soruşturmada elde edilen delillerle ifade veren polis memuru Ortuç Özbaylı olayla ilgili bulguları aktardı.

Özbaylı, Avcı ve Hasgüler’in görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığını, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından açılacak olan Tıp Fakültesi bölümü için Avcı’ya 2 defada toplam 10 bin dolar ve Hasgüler’e de bir defada 4 bin dolar para verildiği yönünde tespit yapıldığını söyledi.

Polis memuru Özbaylı, yürütülen soruşturma neticesinde okul muhasebesinde mahsup fişi, ödeme fişi ve okulun genel sekreteri tarafından muhasebeye gönderilmiş e-postalar olduğunu mahkemeye aktardı.

Polis zanlılar aleyhine tahkikatın yeni başladığını alınması gereken birçok ifade ve bulunması gereken deliller olduğunu ayrıca zanlıların başka para veya ödül alıp almadıklarının da araştırılacağını belirtti.

Özbaylı, yürütülecek soruşturma ve alınacak ifadeler neticesinde suçun nevinin değişme olasılığı olduğundan zanlıların serbest kalması halinde tanıklara ve emarelere müdahale etmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yapılan itiraz ve savunmayı değerlendiren Kıdemli Yargıç Meltem Dündar sürecin aydınlanması ve soruşturmanın salimen yürütülebilmesi, sanıklar lehine ve aleyhine yapılması gereken araştırmaların yapıla bilmesi için 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.