Sayfa yolu
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel dahil 6 kişi gözaltına alındı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.03.2026 , 08:38 Güncelleme Tarihi: 13.03.2026 , 13:03
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel sabah saatlerinde gözaltına alındı.
Günel'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor.
Başsavcılıktan açıklama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Günel'in gözaltına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan 2025/186146 soruşturma numaralı dosya kapsamında;
Kuşadası Belediyesi ile bağlantılı olarak “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar neticesinde incelenen hesap hareketleri birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu suçların işlendiğine dair makul suç şüphesine ulaşılmış,
yapılan değerlendirmeler sonucunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş başta olmak üzere tespit edilen 6 şüpheli hakkında 13.03.2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltı, arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmiş, haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmış olup, soruşturma kapsamında maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çalışmalar titizlikle yürütülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
Gözaltına alınan isimler belirlendi
Kuşadası Belediyesi operasyonunda gözaltına alınan isimler:
- Ömer Günel - Kuşadası Belediye Başkanı
- Ahmet Taşkan - Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü
- Mustafa Burak GündeŞ - Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü
- Meral Celep - Belediye Mimarı - Şehir Plancısı
- Ferdi Zenginoğlu - Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı
- Hüseyin Kabasakal - Kabasakal Yapı'nın sahibi
Kuşadası Belediyesi, Çerçioğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu
Ömer Günel’in gözaltına alınması, akıllara Kuşadası Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki yargıya taşınan gerilimi getirdi. Hatırlanacağı üzere, CHP’den ayrılarak AKP’ye katılan Çerçioğlu, "imar mafyası" ve "rant" iddialarıyla Günel’i hedef almıştı.
Günel ise bu iddialara sert bir yanıt vererek, Çerçioğlu’nun imar revizyonları üzerinden ailesine 522 milyon liralık rant sağladığını öne sürmüş ve Çerçioğlu hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Çerçioğlu’nun Türk Ceza Kanunu’nun 125 ve 267’nci maddeleri uyarınca hakaret ve iftira suçları ile soruşturma aşamasında tespit edilebilecek suçlardan dolayı hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması istendi.
Yine aynı şikayet dilekçesinde, “imar mafyası” ile “imar rantı” ve benzeri kelimelerin kullanılmasını talep edenlerin kimler olduğunun ve kimlerle hukuka aykırı görüşmeler yapıldığının Çerçioğlu’na ivedilikle sorulması talep edilmişti.
Aydın Denge internet sitesinde yayımlanan bir haberde “Çerçioğlu'nun, ‘Devlet benim arkamda’ diyerek Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i hedef aldığı ve çeşitli planlar yaparak onu içeri attırmak istediği” iddia edilmişti.
CHP’li vekilden operasyona ilk tepki
CHP Milletvekili ve CAO Koordinatörü Bülent Tezcan, Ömer Günel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tezcan operasyona ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yayımladı.
Tezcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Kumpas operasyonlarına bir yenisi eklendi. Sandıkta yenemediklerini kumpas dosyalarıyla susturmaya çalışanlar, halkın iradesine müdahale etmektedir. Kuşadası’nın iradesi gözaltına alınamaz."
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.