Kudüs'te İsrail polisinin saldırısında biri bebek en az 80 Filistinli yaralandı

İsrail'in işgal altındaki Kudüs'te düzenlediği saldırılar sonucu en az 80 Filistinli yaralanırken yaralananlardan 14 kişi hastaneye kaldırıldı.

Dış Haberler

Filistin Kızılayı, Kudüs'te, İsrail polisinin Filistinlilere yönelik saldırısı sonucu gün içerisinde en az 80 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar arasında aralarında bir yaşındaki bir bebeğin de bulunduğu, çok sayıda çocuk olduğu ve yaklaşık 14 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Bir sağlık görevlisi de yaralandı.

Kudüs'ün ana girişlerinden biri olan Şam Kapısı çevresinde saldırılar yoğunluğunu artırırken polis TOMA'ları burada yoğun bir şekilde kullandı.

Son günlerde Kudüs'teki İsrail provokasyonları sonucunda 200'den fazla Filistinli yaralandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümeti, Müslüman hacıların Kudüs’e girmesini engellemiş ve polis "isyan" etmeyi planladığını öne sürdüğü "şüpheli" yolcuların olduğu otobüsleri durdurmuştu.

İsrailli yerleşimciler için Filistinlilerin tahliyesi sürüyor

İsrailli yerleşimcilerin taşınması için birçok Filistinli ailenin, işgal altındaki Filistin topraklarının bir parçası olan Doğu Kudüs mahallesindeki Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden zorla tahliyeleri de bu süreçte devam etti. İsrail mahkemesi tahliyelerin devam etmesine izin verirse, altı aile daha evlerinden olma tehdidiyle karşı karşıya. Karara göre yedi aile daha Ağustos ayına kadar zorla tahliye edilecek. Böylece son dönemde evinden edilen aile sayısı 60'a çıkacak.

Doğu Kudüs'teki İsrail Merkez Mahkemesi bu yılın başlarında tahliyeleri onaylamıştı ancak konuyla ilgili nihai karar şimdilik Yüksek Mahkeme'nin elinde.

Mahkemenin tahliyelere Perşembe günü karar vermesi planlanıyordu, ancak protestolar nedeniyle duruşma 10 Mayıs'a ertelendi ve ardından bugün bir kez daha ertelendi. Yargıtay, yeni tarihin önümüzdeki 30 gün içinde belli olacağını söyledi.

Netanyahu bugün yaptığı açıklamayla tahliye planlarının devam edeceğinin sinyalini verdi. Netanyahu "Kudüs'ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı. En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum. Kudüs, İsrail'in başkenti. Her ulusun kendi başkentini inşa ettiği gibi, bizim Kudüs'ü inşa etme hakkımız var. Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.