Kudüs'e İsrail karantinası

İsrail hükümeti, tarihi Eski Şehir de dahil olmak üzere Kudüs’ün pek çok bölgesinde sıkı karantina önlemlerini onayladı. Amaç, Covid-19 salgınının şehrin en hassas bölgelerinde yayılmasını yavaşlatmak.

Dış Haberler

Pazar günü öğle saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere Kudüs şehrinin pek çok bölgesinde sıkı karantina önlemleri alınmasına karar verildi. Bir süredir tartışılmakta olan karar, seçmenlerinin tepkisi göstereceğini iler süre İsrail hükümetindeki ultra-Ortodoks bakanların direnişiyle karşılaşıyordu.

İsrail Sağlık Bakanlığı bugüne kadar ülkede 10 binden fazla Covid-19 vakası bildirildiğini, 100’den fazla kişi hayatını kaybederken bütün vakaların yaklaşık beşte birinin ise Kudüs’te görüldüğünü açıkladı. Ülkedeki Covid-19 vakalarının önemli bir kısmının haftalar boyunca hükümetin aldığı sosyal mesafe önlemlerine uymayan ultra-Ortodoks cemaatler arasında ortaya çıktığı belirtiliyor.

Associated Press’in haberine göre, Pazar gününden itibaren Kudüs’ün dört bölgesinde yaşayanların alışveriş için mahallelerinden çıkmalarına izin verilmeyecek, sadece temel işler ve sağlık hizmetleri için diğer bölgelere geçilebilecek. 

Bugüne dek insanların toplu olarak bir araya gelmesini engellemek için alınan önlemlerle Yahudiler’in Hamuruz Bayramı, Hristiyanların Paskalya Bayramı ve Müslümanlar için Ramazan’ın başlaması gibi önemli dini günlerde düzenlenen ya da düzenlenecek etkinlikler kısıtlanmış durumda.