Küba dostları dayanışma kahvaltısında buluştu

Ankara'daki etkinliğe katılan Küba Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Ramos, Küba devriminin ve Küba halkının bu kritik dönemde tüm dünyadaki Küba dostlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Haber Merkezi

José Martí Küba Dostluk Derneği, Ankara’daki genel merkez lokalinde Küba’yla dayanışma kahvaltısı düzenledi. 

Küba Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Oscar Redondo Ramos ve eşinin de katıldığı dayanışma kahvaltısında Küba’da yaşanan güncel gelişmeler konuşuldu. 

Dernek yönetim kurulu başkanı Nahide Özkan tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Küba’nın Ankara Büyükelçiği adına söz alan Oscar Redondo Ramos, ABD’nin Küba’ya 60 yıldan uzun süredir uyguladığı ablukanın Küba ekonomisi ve Küba halkının gündelik yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerinin kritik seviyeye ulaştığını anlatarak ablukanın kaldırılması yönündeki mücadelenin önemine değindi. 

Ablukanın sıradan bir ekonomik yaptırım olmadığını, Küba devrimini yıkmak gibi açık ve net amacına sahip olduğunu vurgulayan Ramos, ABD’nin bizzat abluka nedeniyle ortaya çıkan ekonomik ve toplumsal sorunları hükümet karşıtı kampanyalara tahvil etmek için sistemli bir faaliyet yürüttüğünü belirtti. 

ABD’nin Küba devrimi yıkma niyetinin resmi politika olduğunun altını çizen Ramos, Trump tarafından sertleştirilen yaptırımların ikiyüzlü ve yalancı Biden hükümeti tarafından eksiksiz sürdürüldüğünü, Trump’ın yeniden iktidara gelmesi halinde bu politikaları daha da sertleştireceği yönünde beyanları olduğunu hatırlattı. 

Küba devriminin ve Küba halkının bu kritik dönemde tüm dünyadaki Küba dostlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Ramos, José Martí Küba Dostluk Derneği aracılığıyla bir araya gelen Küba dostlarına ablukanın kaldırılması yönündeki mücadeleye olan katkıları nedeniyle teşekkür etti. 

Derneğin yakın dönem faaliyet planı hakkında bilgi paylaşımının da yapıldığı kahvaltıda, Küba halkıyla dayanışmanın her türlü yalan ve karalama kampanyasına karşı tereddütsüz ve güçlenerek sürdürülmesi yönündeki kararlılık yinelendi.