Koç Üniversitesi'nde birçok öğrenci yurda yerleştirilmedi

Koç Üniversitesi'nde yönetiminin 13 Eylül’de açıkladığı yurt yerleştirme sonuçlarında burslu ve burssuz birçok öğrenci yeterli kontenjan olmaması gerekçesiyle yurda yerleştirilmedi.

Haber Merkezi

27 Eylül’de yeni eğitim-öğretim yılına başlanacak İstanbul Koç Üniversitesi'nde okul, skandal bir mağduriyetle gündemde.

Okul yönetiminin 13 Eylül’de açıkladığı yurt yerleştirme sonuçlarında burslu ve burssuz birçok öğrenci yeterli kontenjan olmaması gerekçesiyle yurda yerleştirilmedi. Mağduriyet yaşayan öğrencilerinse büyük bir bölümünü şehir dışından İstanbul’a gelecek öğrenciler, uluslararası öğrenciler ve okulun kampüsüne çok uzak semtlerde ikamet eden öğrenciler oluşturuyor.

Yurt yerleştirme sonuçlarının okulun açılma tarihine 2 hafta kala açıklanmasıysa mağduriyeti artıran nedenler arasında. Öğrencilere başka seçenekleri değerlendirmeye vakit bırakmayan okul yönetiminin yanı sıra, zaten az sayıda kalmış olan kampüs çevresindeki kiralık evler ise fahiş fiyatlardan öğrencilere sunuluyor.

Mağdur öğrenciler ise şikayetlerini #KoçÜniÖğrencileriniYurtsuzBırakıyor ve #KoçÜnilininKalacakYeriYok gündemleri ile Twitter’dan ve İnstagram’dan dile getiriyor.

Okul Yönetimi şu ana kadar tatmin edici bir açıklamada bulunmazken öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilip giderilmeyeceği ise büyük bir merak konusu.