Koç Üniversitesi Hastanesi'nde eylem

'Asgari ücretle yönetim sen geçin' sloganıyla maaşlarının geçim sınırının altında olduğunu söyleyen Koç Üniversitesi Hastanesi işçileri, ağır çalışma koşullarından da şikayetçi.

Patronların Ensesindeyiz

İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi taşeron firması olan Eurest’e bağlı çalışan işçiler, taşeron şirketin aradan çıkarılması, maaşlarında ve çalışma koşullarında iyileştirme talepleriyle üç gündür sabah iki saatlik iş bırakma eylemi yapıyor.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’nda yer alan bilgilere göre, idareyle taleplerine dair konuşmaya çalışan işçiler, "kendileriyle dalga geçer şekilde konuşulması ve hiçbir adım atılmaması" sonucunda 1 Ağustos itibariyle eylem kararı aldı.

“Asgari ücretle yönetim sen geçin” sloganıyla kendilerine verilen maaşın geçim sınırının altında olduğunu vurgulayan işçiler, ağır çalışma koşullarından da şikayetçi. İki ya da üç kişinin yapabileceği işin bir kişiden beklenmesini, yetişmediğinde çocuk gibi azarlanmayı artık kabul etmeyeceklerini belirten işçiler, gerekirse "Holdingin önüne gider orada eylem yaparız" diyor.

İşçiler, talepleri kabul edilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylüyor.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na aşağıdaki e-posta ve sosyal medya hesapları üzerinden ya da 0541 940 0514 numaralı telefondan ulaşılabilir:

Facebook: https://www.facebook.com/patronlarinensesindeyiz

Twitter: https://twitter.com/pensendeyiz

E-posta: iletisim@patronlarinensesindeyiz.org