Breadcrumb
Kırmızı boyayla protesto edilmişti: ABD ve İsrail kuklası Pehlevi bu kez kurşun geçirmez camın arkasına sığındı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 25.04.2026 , 19:51
İran’ın son şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin en büyük oğlu olan Rıza Pehlevi, geçtiğimiz gün Almanya’nın başkenti Berlin’de protestoların hedefi olmuştu.
Pehlevi, Berlin’deki Federal Basın Konferansı’ndan ayrılarak aracına yöneldiği sırada bir eylemci tarafından kırmızı boyayla hedef alınmıştı.
Yaşanan bu olayın ardından Pehlevi'nin katıldığı bir sonraki etkinlikte alınan güvenlik önlemleri artırıldı.
Boyalı saldırının ertesi günü düzenlenen bir etkinlikte konuşan Rıza Pehlevi’nin, sahneye kurşun geçirmez camlarla korunan özel bir bölümden hitap ettiği görüldü.
İranlılar sosyal medyada Pehlevi’ye, “İran halkının gerçek bir temsilcisi değilsin” ve “İran’a geri döndüğünde ne yapacaksın” sözleriyle tepki gösterdi.
Rıza Pehlevi, 1979’daki İran İslam Devrimi’nden bu yana yurt dışında yaşıyor.
ABD ve İsrail’e yakınlığıyla bilinen Pehlevi, İran’daki mevcut yönetimin dış müdahale yoluyla değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.
Son yıllarda ülkeye dönmeye hazır olduğu yönünde mesajlar veren Pehlevi, İran’a yönelik saldırılar sonrası ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür etmişti.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.