Kemal Okuyan: AKP dağılma belirtileri gösteriyor

TKP Genel Sekreteri Okuyan, Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin ‘Basit bir mafya hesaplaşmasıyla karşı karşıya değiliz’ dedi.

Haber Merkezi

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan soL TV’deki Faşizme Karşı Zafer Günü özel programının başında gazeteci Şule Aydın’ın Türkiye’nin gündemine ilişkin sorusuna yanıt verdi.

Aydın’ın salgında yaşananlar ve Sedat Peker’in açıklamalarına dair sorusuna kısa bir yanıt veren Okuyan “AKP dağılma belirtileri gösteriyor” dedi.

Peker’in açıklamalarının “basit bir mafya hesaplaşması” olmadığına dikkat çeken Okuyan, konunun AKP içi boyutu olduğunu ancak asıl ciddi mücadelenin MHP içinde olduğunu belirtti. Okuyan sözkonusu gelişmelerin İYİP lideri Meral Akşener’in manevra olanağını artırdığına işaret ederek, önümüzdeki günlerde Akşener’in çok konuşulacağını düşündüğünü belirtti. Peker’in açıklamalarının “Türkiye’nin kirleri dökülüyor” meselesi olmadığını dile getiren Okuyan “Çok iyi düşünülmüş unsurlar serpiştirilmiş durumda. Bu akıl başka yerden geliyordur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Okuyan şu değerlendirmeyi yaptı:

“AKP oyun kuramıyor diyorduk sürekli, ısrarla. Şimdi oyun kuramamak bir yana AKP dağılma belirtileri gösteriyor.

Şu çizgi filmde olanlar, bu kapanmadaki genelge karmaşası, bu ped meselesinde 6-7 gün gelen yanıt ‘biz yasaklamadık ki’ diye… Bunlar siyasi iktidarın gerçekten de dağıldığını gösteriyor. Ve üzerine de Sedat Peker’in açıklamaları.

Sedat Peker’in açıklamalarını Sedat Peker’den bağımsız ele almak gerekiyor. Mafya içi hesaplaşma, bir çete liderinin kendini kurtarmaya dönük çabası falan bunların hepsi hikaye. Bu tür unsurlar her zaman Türkiye’de siyasi arenanın bir parçası, uzantısı ve aracı oldular. Dolayısıyla bu konuşulan şeyler -ki ciddi şeyler söyledikleri, yani biraz öyküleştiriyor filan ama- bunların hepsi iktidar bloku içerisindeki ciddi bir hesaplaşmanın ürünü.

Bunun AKP içi boyutu var, Pelikancılara karşı falan deniyor, Mehmet Ağar merkeze konuyor, zaman zaman Albayrakların ismi geçiyor. Ama ben asıl MHP içi bir ciddi mücadele olduğunu düşünüyorum. Hatta MHP’nin ötesinde burada galiba önümüzdeki günlerde Akşener’in çok konuşulacağını düşünüyorum. Çünkü bu gelişmeler Akşener’in gücü ve manevra olanağını artırıyor. Bu bence çok önemli. Zaten herhalde bu açıklamalara ilişkin en somut konuşan da Akşener oldu.

Biraz bakmak, dikkatle izlemek lazım ama basit bir mafya hesaplaşmasıyla karşı karşıya değiliz. İşte Türkiye’nin kirleri dökülüyor meselesi de değil. Çok iyi düşünülmüş unsurlar serpiştirilmiş durumda. Bu akıl başka yerden geliyordur diye düşünüyorum.”