KDHC, ABD’yi düşmanca tavırları sebebiyle uyardı

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’den yapılan açıklamada, ABD anakarası menziline füze atma kapasiteleri hatırlatıldı.

Dış Haberler

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yönetiminden yapılan açıklamada, "Birçok ülkenin boyun eğme ve körü körüne itaatle ABD ile uğraşarak zaman kaybettiği günümüz dünyasında ABD anakarası menzilindeyken füze atarak dünyayı sallayabilecek sadece bizim ülkemiz var" denildi.

KDHC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Birçok ülkenin boyun eğme ve körü körüne itaatle ABD ile uğraşarak zaman kaybettiği günümüz dünyasında, bu gezegende ABD anakarası menzilindeyken füze atarak dünyayı sallayabilecek sadece bizim ülkemiz var. Dünyada 200'den fazla ülke var, ancak sadece birkaçında hidrojen bombaları, kıtalararası balistik füzeler ve hipersonik füzeler var" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yılbaşından bu yana gerçekleştirilen füze testleri ise "olağanüstü başarılı" olarak nitelendirildi ve "savaş caydırıcılığının" güçlendirildiği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise KDHC'ye yönelik karşı düşmanca bir niyet olmadığını belirtti ve yeniden diyalog çağrısında bulundu. Sözcü Pyongyang yönetimini "uluslararası barış, güvenlik ve nükleer silahların yayılmasını önleme rejimi için bir tehdit" olarak gördüğünü ifade etti.

KDHC Ocak ayı başından bu yana 7 kez hipersonik füze, taktik güdümlü füze ve seyir füzesi denemeleri gerçekleştirmişti. İlk olarak 5 ve 11 Ocak'ta geleceğin savunma teknolojisi olarak gösterilen hipersonik füzeleri deneyen Pyongyang, 14 Ocak'ta ise demiryolu tabanlı füze yeteneklerini test etmeye yönelik tatbikatın bir parçası olarak 2 taktik güdümlü füze fırlattığını doğrulamıştı. 17 Ocak'ta 2 taktik güdümlü füze daha ateşleyen KDHC yönetimi, 25 Ocak'ta ise seyir füzelerini test etmişti. 28 Ocak'ta 2 taktik güdümlü füzenin daha başarılı şekilde test edildiğini duyuran Pyongyang, son olarak 30 Ocak'ta orta-uzun menzilli bir balistik füze olan Hwasong-12'yi başarılı bir şekilde test etmişti.