Kazdağları'ndaki ağaç katliamını savunmuştu, AKP'nin Çanakkale adayı oldu

AKP'nin Çanakkale belediye başkan adayı İskenderoğlu, Kazdağları'nda Kanadalı şirket için yapılan ağaç katliamını "kesen bizim devletimiz, kesen orman bölge müdürlüğümüz" diye savunmuştu.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Çanakkale Belediyesi Başkanlığı'na önceki dönem AKP Çanakkale milletvekili olan Jülide İskenderoğlu'nu gösterdi.

İskenderoğlu'nun 2019 yılında milletvekili olduğu dönemde Çanakkale Kirazlı'da Kanadalı şirket Alamos Gold'un projesi için Kazdağları'nda gerçekleştirilen ağaç katliamını savunan ifadeleri tepki çekmişti.

İskenderoğlu yaptığı açıklamada sürecin yasal çerçevede gerçekleştiğini ileri sürerek "Kesen hiçbir firma değil, kesen bizim devletimiz, kesen orman bölge müdürlüğümüz. Hiçbir şey kontrol dışında gerçekleşmiyor. Bugün kağıdı kullanıyorsak, ahşap masada yemeğimizi yiyorsak aslında bunlarda bu kesilen ağaçlardan yapılan ürünler" demişti.

Sözcü gazetesi o dönemde İskenderoğlu'nun açıklamalarını şöyle aktarmıştı:

Önümüzde gündem ile ilgili bir konu var. Biz bir kere hiçbir madenin avukatı değiliz. Bu memleketin her ağacı, her suyu, her denizi bize emanettir ancak yapılan bir maden kanunu ile birlikte biliyorsunuz ki dünyanın her yerinden maden çıkartma yasası var bununla ilgili. Doğru yapılıyor mu kısmında eminim müdürlerimiz bize gereken açıklamayı verecektir ama Çanakkale’de bugün bin 800 noktada ağaç kesiliyor.

Kesen hiçbir firma değil, kesen bizim devletimiz, kesen orman bölge müdürlüğümüz. Hiçbir şey kontrol dışında gerçekleşmiyor. Bugün kağıdı kullanıyorsak, ahşap masada yemeğimizi yiyorsak aslında bunlarda bu kesilen ağaçlardan yapılan ürünler. Çanakkale’nin her ağacı bizim için kıymetli. Kesilen ağaçların yerine 3 milyon ağaç dikiyoruz kesilenleri söylerken kimse dikilenleri söylemiyor."