Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Katılımevim soruşturmasında 15 gözaltı: Çok sayıda finans şirketinin mal varlığı donduruldu

Katılımevim'e yönelik soruşturma kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı, 15 şüphelinin gözaltına alınırken 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü bildirildi. Ayrıca dokuz şirket ile bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketleri donduruldu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 21.09.2026 , 10:05 Güncelleme Tarihi: 21.09.2026 , 10:53

Borsada yaşanan fon krizine ilişkin soruşturma sürüyor. Operasyonlar, krizin merkezinde yer alan holdinglerden Pusula'nın bünyesindeki Katılımevim'e sıçradı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Katılımevim'e yönelik yürütülen ayrı soruşturma kapsamında bu sabah 25 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 15’i gözaltına alınırken, 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Soruşturmanın mali boyutunda; Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ve Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul ile bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketlerinin dondurulduğu belirtildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soruşturma konusu malvarlıklarının kaçırılmasının, üçüncü kişilere devredilmesinin veya azaltılmasının önlenmesi amacıyla Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MASAK’a müzekkereler yazıldığını bildiren Bakan Gürlek, şunları kaydetti:

"Adı geçen fon şirketlerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, imza yetkilileri ile bunların eşleri ve birinci derece kan hısımlarının malvarlığını azaltıcı nitelikteki işlemlerinin Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi ve görüşü dışında gerçekleştirilmemesi hususu ilgili tüm kurumlara bildirilmiştir.

Soruşturmalar tüm yönleriyle titizlikle devam etmektedir. Hukuken sorumluluğu tespit edilen her kim olursa olsun, hesabı yargı önünde sorulacak; mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması ve suçtan elde edilen kazancın izinin sonuna kadar sürülmesi için bütün adli ve mali imkânlar kullanılacaktır."


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.