Katile ‘iyi hal indirimi’ verilmişti: ‘Kızımın yaşamını, bizim dünyamızı aldılar’

Eskişehir’de Hasan Fakıoğlu tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu’nun babası bir sanığın serbest bırakıldığı, Fakıoğlu’nun “iyi hal indirimi” aldığı dava sürecini anlattı.

YEKTA ARMANC HATİPOĞLU

21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu ayrıldığı 23 yaşındaki Hasan Fakıoğlu tarafından 17 Aralık 2022’de öldürüldü. Ağır yaralanan Çolakoğlu, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılsa da kurtarılamamıştı.

Katil zanlısı Hasan Fakıoğlu adliyeye sevki sırasında, başından ve göğsünden 4 kez silahla vurduğu Çolakoğlu için “Kazayla öldü” dedi. Fakıoğlu’nun evde bulunan arkadaşı Muhammet Ali F. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, Hasan Fakıoğlu’na “kadına karşı nitelikli kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra sanık hakkında iyi hal indirimi uygulayan heyet, cezayı müebbet hapis cezasına indirdi.

Çolakoğlu ailesi ise davayı istinafa taşıyarak iyi hal indirimine itiraz etti.

Kızını kaybeden baba Mesut Çolakoğlu, dava süreci ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açtıkları “Ayşenur” isimli resim sergisi hakkında soL’a konuştu.

‘Zanlıların gereken cezayı almalarını istiyoruz’

Mesut Çolakoğlu, zanlılara verilen cezanın yetersiz olduğunu, adalet arayışlarını sürdüreceklerini söyledi:

“Kızımın davası bitti, geçen hafta dördüncü duruşmaya girdik. Fakat zanlılara, iki kişiydi bunlar, verilen ceza yeterli değildi. İtiraz ediyoruz, zanlıların gereken cezayı almalarını istiyoruz. Bunun için istinafa gittik. Umarım adalet yerini bulur, zanlılar gereken cezayı alır.” 

‘Kızımın yaşamını bizim de dünyamızı aldılar’

“Biz de kızımızla birlikte öldük” diyen Çolakoğlu, “Kızım bir sene üç aydır toprak altında, nefes alamıyor ama öldürenler indirim alıyor, biri ceza almıyor” sözlerini kaydetti. “Daha ömrünün baharındayken, kızımın yaşamını bizim de dünyamızı aldılar” diyen baba, şunları söyledi:

“İki tane erkek, bir masum kızı, hürriyetinden yoksun kılarak barbarca katletti. Kızım tamamen savunmasızdı. Daha ömrünün baharındayken, kızımın yaşamını bizim de dünyamızı aldılar. Adalet istiyorum. En azından kızımın ruhunun şad olmasını istiyorum. Biz de kızımızla birlikte öldük. Biri müebbet aldı, diğeri beraat etti. Tekrardan söylüyorum, adalet istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyoruz.” 

‘Kızım gibi canice katledilen bütün kadınların sesini duyurmak için bu sergiyi açtık’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için açtıkları “Ayşenur” resim sergisine de değinen Çolakoğlu, kızı gibi katledilen bütün kadınların sesi olmak için bu sergiyi açtıklarını belirtti. “Bahar temasını seçtik, yaşayamadıklarını resimlerimize yansıtmak istedik” diyen Çolakoğlu, 10 Mart’tan sonra Haller Gençlik Merkezi’nde bulunacak sergiye tüm yurttaşları davet etti:

“8 Mart’ta kızımız ve bütün kadınlar adına bir sergi açtık. Kızım gibi canice katledilen bütün kadınların sesini duyurmak amacımız. Bahar temasını seçtik, yaşayamadıklarını resimlerimize yansıtmak istedik. Sergimiz devam edecek. Haftaya Haller Gençlik Merkezi’nde olacağız. Herkesi bekliyoruz.”