Kartal Belediyesi kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı: ‘AKP’den farkınız ne?’

Kartal Belediye Meclisi’nde alınan kararla belediyeye ait kreşlerin ücretleri 1500 liradan 3 bin liraya çıkarıldı. Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri ‘AKP’den farkınız ne?’ diye sordu.

Haber Merkezi

İstanbul Kartal'da kreş sayısının artırılması taleplerine yanıt vermeyen belediye, varolan kreşlerin ücretlerini de iki katına çıkardı.

Geçen ay Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK) yaptıkları bir açıklamayla ilçedeki kreş sayısının yetersiz olduğunu belirtmiş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in göreve gelmeden önce verdiği 10 kreş sözünü hatırlatarak imza kampanyası başlatmıştı. Kartallı kadınlar, belediye başkanının neden 10 kreş açma vaadini yerine getirmediğini sormuştu. 

Yüzde yüz zam

Belediye yetkilileri kadınların sorularına yanıt vermezken, Kartal Belediye Meclisi zaten sınırlı sayıda olan kreşlerin ücretlerine yüzde 100 zam yapılmasına karar verdi.

Karara göre 1500 lira olan aylık kreş ücreti, 3 bin liraya çıktı.

'AKP'den farkınız ne?'

Zam kararına tepki gösteren Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK), yaptığı bir açıklamayla belediyeye "AKP’den farkınız ne?" diye sordu.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Biz emekçilerin yoksulluğu AKP’nin sermaye yanlısı politikalarıyla her geçen gün artıyor. En son icraatları asgari ücret zammını yılda bire indirmek oldu, oysa asgari ücrete yapılan zam şimdiden eridi gitti.

Muhalefet partileri ise her gün ekranlardan, kürsülerden sözde bu politikalara karşı çıkıyorlar.

Ancak yereldeki uygulamalar bunun tam tersini işaret ediyor.

Kartal Belediyesi asgari ücrete gelen zammın ardından vakit kaybetmeksizin kreş ücretlerine zam karar almış.

Hali hazırda Kartal ilçesindeki kreşlerin sayısı yetersizken kreş ücretlerine gelen %100 zam kabul edilemez.

Kartal Belediyesi’ni uyarıyoruz!

'Çocuklarımızı kâr kapısı olarak gören anlayış belediyeyi sarmış'

Konuya ilişkin soL’a konuşan ve çocuğu Kartal Belediyesi’nin kreşine giden bir veli, “Çocuklarımızı kâr kapısı olarak gören anlayış, belediyeyi de sarmış. Ne yapalım, çocuklarımızı tarikatlara mı teslim edelim? Ben bir emekçiyim, kiraya, faturalara, markete, pazara para yetiştirmek için üç kuruşa çalışıyorum. Özel kreşlere param yetmediği için belediyenin kreşine bin bir zorlukla kayıt ettirdim çocuğumu. Belediye bu yanlıştan hemen dönmeli” ifadelerini kullandı.

TKP Kartal Belediye Başkan Adayı Dumlu: Kreşler ücretsiz olacak

Kartal KDK’nın açıklamasına sosyal medya hesabından destek veren TKP Kartal Belediye Başkan adayı Gökmen Dumlu, belediyeyi kazandıklarında kreş hizmetinin ücretsiz verileceğini söyledi.

Dumlu açıklamasında, “Kartal KDK, önemli bir konuda mücadele veriyor. Belediyeyi yönetenler kreş açma sözünü yerine getirmeyi geçtim, mevcut kreşlere de %100 zam yapıyor. Bu duruma şaşkın değiliz. Kartal için söz veriyorum. Kreş sayıları artacak ve daha önemlisi ücretsiz olacak” ifadelerini kullandı.