Kangren nedeniyle parmağını kaybeden Korcan Karar'dan açıklama

Kangrenden dolayı ayak parmağını kaybeden haber spikeri Kocan Karar, 'Bu kadar önemli bir kangreni sadece tek bir parmağımın alınması ile atlattım' dedi.

Haber Merkezi

Diyabetin neden olduğu kangren nedeniyle 48 saat içerisinde ayak parmağını kaybeden gazeteci ve haber spikeri Korcan Karar, "Birkaç saat daha geç kalsaydım bacağımı da kaybedebilirdim" dedi. 

Diyabet nedeniyle bacağındaki üç damarı tıkanan ancak farkına varmadığı için sağ ayak parmağı kangren olan ve geçtiğimiz günlerde parmağı ampute edilen Korcan Karar, şöyle konuştu:

"Hiçbir belirti olmadı. Uyuklama hali, baş dönmesi, herhangi bir belirti olmadığı için de hayatıma normal olarak devam ettim. Bu süreçte de şeker içten içe işledi, çok sinsi bir hastalık olduğunu gayet açık ve net gördüm ve sonunda da sağ bacağımda üç damar tıkanmış. Sadece 48 saat içerisinde baş parmağımın yanındaki parmağım simsiyah oldu. Bunu saat saat yaşadım. Hastaneye geldiğimde üç damarımın tıkalı olduğunu öğrendim. Hekimler öncelikle bu damarları açtı. Hastalık çok kısa bir sürede bütün bacağı sarabiliyormuş ve kişi tüm bacağını kaybedebiliyormuş. Damarlarım açıldıktan sonra ameliyata girdim ve bu kadar önemli bir kangreni sadece tek bir parmağımın alınması ile atlattım” (İHA)