Kadir Has Üniversitesi gericilerin hedef aldığı akademisyen dahil çok sayıda kişiyi işten çıkarıyor

Kadir Has Üniversitesi yönetiminin, gericiler tarafından hedef gösterilen akademisyenle artık çalışmak istemediğini söylediği iddia edilirken, çok sayıda akademisyenin işten çıkarılacağı söyleniyor.

Can Kuyumcuoğlu

Kadir Has Üniversitesi’nde geçtiğimiz ay akademisyen Zeliha Gizem Sayın, ibadethaneyi kullanan öğrencileri ayakkabılarını kendi odasının önüne koymaması için uyarmış ve gericiler tarafından hedef gösterilmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı tartışmaya dahil olmuş, iktidara yakınlığıyla bilinen TÜGVA, üniversite önünde eylem yapmıştı. Eylemde “Müslüman Türkiye Cumhuriyeti” ifadesi kullanılmıştı.

Son olarak, üniversite yönetiminin Sayın'a kendisiyle artık çalışmak istemediğini söylediği iddia edildi.

Bunun yanı sıra, okulda görevli birçok akademisyenin işten çıkarılacağı ifade ediliyor.

Kadir Has Üniversitesi'nde görevli bir akademisyen, soL'a yaptığı açıklamada, üniversite yönetiminin konuya dair henüz resmi bir açıklama yapmamasından dolayı kesin bir bilgi veremeyeceklerini, gelişmelere dair akademisyenlerin toplantı düzenlediğini aktardı. Akademisyen, resmi bir açıklama henüz yapılmadığı için, görevine son verilecek akademisyenlerin sayısı konusunda henüz net bir bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

Akademisyen, üniversitedeki gelişmelere ilişkin akademisyenler olarak yarın Eğitim Sen sendikasıyla birlikte kampüs önünde "Laikliği savunuyoruz iş güvencesi istiyoruz" başlıklı bir basın açıklaması yapacakları bilgisini paylaştı.

Birlik Sendikası'ndan akademisyene destek açıklaması

Gelişmelerin ardından Birlik Sendikası bir açıklama yayımlayarak, akademisyen Zeliha Gizem Sayı için bir destek mesajı paylaştı.

Açıklamada "Bilime dayalı eğitimin yükselmesi gereken akademilerde bugün gerici yaptırımların sesi çıkıyor. Kadir Has Üniversitesi'ndeki Zeliha Gizem Sayın Hocamızın yanındayız. Bu tür yaptırımlara ve güvencesizliğe karşı boyun eğmiyoruz. Laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz" denildi.