Kadıköy Halk Dayanışması'ndan coşkulu seçim bürosu açılışı: 'Kadıköy bu ülkeye model olabilir'

Kadıköy Halk Dayanışması, Göztepe'deki seçim irtibat bürosunu TKP Kadıköy Belediye Başkanı adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun katılımıyla açtı.

Haber Merkezi

Kadıköy Halk Dayanışması, Göztepe Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.
 
Mahallelinin coşkulu karşılamasıyla başlayan açılışta, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kaya söz alarak ''Ülkemizde 1389 belediye var. Ovacık ve Dersim'de komünist belediyecilik deneyimine şahit olduk. Sosyalist belediyeciliği hayata geçirmek için bugün Kadıköy'e talibiz!" dedi.

'Kadıköy’ü ranta kapatacağız'

Açılışta konuşan Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam, Kadıköy ile ülkenin bütününde yaşanan sorunların ortaklaştığını vurgulayarak, ''İnsanca bir yaşamın var olduğu belediyecilik istiyoruz'' dedi. Kadıköy'ü ranta kapatacaklarının altını çizen Senem Doruk İnam şöyle konuştu:

''Ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor, emekçilerin sırtına binen yük, gençlerin önündeki belirsizlik günbegün artıyor. Kadıköy tüm bu karanlığın dışında kalan bir yer değil. Gericiliği , yağmayı, talanı, paranın saltanatını yıkmak için Ovacık ve Dersim'de olduğu gibi komünist belediyeciliğin örneklerini artırmaya devam edeceğiz.

Doğanın talan edilmediği, barınmanın hak olduğu, kadınların dayanıştığı, insanca bir yaşamın var olduğu bir belediyecilik istiyoruz. Kadıköy'de komünist belediyeciliğin örneğini kurmaya adayız bugün. Bu iddiayı büyütmek için buradayız. Kol kola, omuz omuza birlikte yapacağız bunu.”

'Kadıköy bu ülkeye model olabilir'

İnam’ın ardından konuşan TKP Kadıköy Belediyesi Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, "2014’te yola çıktığımızda halkın yönetime katılımının mümkün olduğunu görmüş olduk" dedi.

''Hep birlikte yönetmekten başka çaremiz yok'' diyen Maçoğlu, Kadıköy'ün sorunlarına işaret etti. Maçoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kenti uzaktan zengin olarak görenlere sözümüz net. Bu kentte 180 bin işçi çalışıyor. Bu  kenti yönetmeye biz talibiz, kararlıyız ve kazanacağız. 
 
Belediyelerde sürdürülen güzel çalışmaları devam ettirip eksikleri gidereceğiz. Yaratacağımız burs ve barınma imkanıyla öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesini sağlayacağız. Evde bakım hizmetini geliştireceğiz. Yirmi bir mahallenin temizlik sorununun farkındayız. Bunu çözeceğiz. Bütün mahallelere eşit hizmet sağlayacağız. Meskenlerimizin ömrü ya tamamlandı ya tamamlanmak üzere. Bu sistem yaşamın her alanına müdahale ediyor. Yönettiğimiz bütün ilçelerde hayvanların mama ve kısırlaştırma ihtiyaçlarını karşıladık. Hayatımıza zulmedenlere karşı kardeşçe ve ayrıştırmadan bütün canlıların yaşam hakkını savunan bir yönetim anlayışı geliştireceğiz. 
 
Yüksek kiralar yüzünden bu kentte yaşam maliyeti şu an yetmiş bin TL civarı. Hep birlikte yönetmekten başka çaremiz yok. Yoksa bu talancı anlayış devam edecek. Kendi yaşam alanlarımızı yönetmenin bunun kurtuluşu olduğunu biliyoruz. Kadıköy bu ülkeye model olabilir.
 
Bu kentteki trafiğin önüne geçmenin yolu sağlık, eğitim, kreş her anlamda kendine yeten mahalleler kurmaktır. Bir araya gelmekten başka çaremiz yok. Bugün burada olduğunuz ve bundan sonra da Kadıköyü birlikte yöneteceğimiz için herkese teşekkür ediyorum.

Kazanacağız!
Mutlaka kazanacağız!''