İzmir'de tünelde TIR yandı: 38 kişi hastanelere kaldırıldı

İzmir'deki Bayraklı Tünelleri'nde bir TIR'ın yanması sonucu oluşan duman nedeniyle araçlarında mahsur kalanlar ekiplerce tahliye edildi, dumandan etkilenen 38 kişi hastanelere sevk edildi.

Haber Merkezi

İzmir Çevre Yolu Bayraklı Tünelleri'nde çıkan yangında bir TIR kullanılamaz hale geldi, dumandan etkilenen 38 kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Bayraklı ile Bornova ilçeleri arasındaki tünellerde 35 TKD 58 plakalı TIR'da henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Oluşan duman nedeniyle araçlarında mahsur kalanlar, ekiplerce tahliye edildi.

Tünelde mahsur kalan ve dumandan etkilenen 2'si çocuk 32 kişi ile olaya müdahale ederken dumandan etkilenen itfaiye, güvenlik ve sağlık ekiplerinden 6 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Ulaşıma kapatılan tüneller, ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hayati tehlikeleri yok

Valilikten yapılan açıklamada, dumandan etkilenenlerin Ege Üniversitesi Hastanesi, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi ile Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, yangına ilişkin soruşturmanın ise sürdürüldüğü kaydedildi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

TIR'ın tüneldeki görüntülerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiği belirlendi.

Kamera kayıtlarında, hareket halindeki TIR'ın kupa kısmından dumanların yükseldiği, sürücünün aracını tünelde sağa yanaştırıp durdurduğu, TIR'dan inip lastikleri ve motoru kontrol ettiği görülüyor. (AA)