İzban güvenlik işçilerinden basın açıklaması: 'Adalet yoksa barış da yok'

İzmir Alsancak Garı önünde bir araya gelen İzban'da çalışan özel güvenlik işçileri, taleplerini açıkladı.

Haber Merkezi

İzmir'in kent içi raylı toplu taşıma sistem olan İzban’da çalışan özel güvenlik işçileri bugün bağlı oldukları Güvenlik-İş ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirerek sorunlarını kamuoyuyla paylaştı.

Alsancak Garı önünde basın açıklaması gerçekleştiren işçiler, “Yaşanılabilir ücret istiyoruz” ve “Eşit işe eşit ücret” yazılı pankart taşıdı.

Somut adımlar atılması talep edildi

İzban’la sendika arasında 2023 Nisan ayında başlayıp 2025 Nisan ayında sona erecek toplu iş sözleşmesinde uzlaşma olmayınca sonucu yüksek hakem heyeti belirlemiş, ortaya çıkan tablo ise özel güvenlik görevlilerinin ekonomik sıkıntılarını çözmekten uzak kalmıştı.

Özel güvenlik işçileri asgari ücretin yalnızca yüzde 10 üzerinde bir maaşla çalıştırılmaya mahkum bırakılırken, günlük yemek yardımı ise yalnızca 57 TL olarak belirlendi. Kadrolu işçilere farklı, taşeron işçilere farklı bir ücret sistemi uygulanıyor ve toplu taşıma sisteminden kaynaklı tüm sorunların özel güvenlik görevlilerine fatura edildiği biliniyor.

Bugün yapılan basın açıklamasında İzban yönetiminden ve BAKARTAŞ özel güvenlik şirketinden somut adımlar atılması talep edildi ve “adalet yoksa barış da yok” mesajı verildi.

Patronların Ensesindeyiz ise "İzban’da çalışan özel güvenlik işçilerinin haklı mücadelesinde yanlarındayız. Direnen emekçiler kazanacak" açıklamasında bulundu.