İYİP'ten ilk açıklama: Milletvekilimiz Hüseyin Örs yoğun bakımda

AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın saldırısına uğrayan İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yoğun bakımda uyutulduğu öğrenildi.

Haber Merkezi

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında çıkan arbedede AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmış, AKP'li vekilin parmağındaki yüzük, Örs'ün kafasında şişlik ve kızarıklığa yol açmıştı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs hastaneye kaldırılmıştı.

'Saldırıya uğradı'

Canlı yayında açıklama yapan İYİP Sözcüsü Kürşad Zorlu, Örs'ün olayı yatıştırmaya çalışırken AKP'li milletvekilinin saldırısına uğradığını açıkladı. "Demokrasi adına utanç verici bir gün yaşandı" diyen Zorlu, Örs'ün sağlık durumunu paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

'Arkadaşımız ölümden döndü, uyutuluyor'

Aynı zamanda hekim olan İYİP Isparta Milletvekili olan Aylin Cesur ise "Saldırı sonrası başına aldığı darbenin ardından sağlık durumunun iyi olmadığını gördük. Geçen sene pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istedim. Kalbin ritminin bozulduğunu gördük. Güven Hastanesi'ne götürdük. Hocalarımız ilk müdahaleyi yaptı. Kalbi, durma seviyesinden bir önceki aşamadaydı. Vekilimizin kalbi elektro şok ile çalıştırıldı. Hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda. Ağır bir tedavi uygulanıyor. Arkadaşımız ölümden döndü. Kendisi uyutuluyor" şeklinde konuştu.

AKP'li Elitaş hastaneye gitti

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş hastaneye giderek yoğun bakımdaki İYİP'li Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi aldı

31 Ocak 2001 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda ölümle sonuçlanan bir kavga yaşanmış, arbedenin ardından kalp krizi geçiren DYP Urfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yaşamını yitirmişti.