İstismar davasında 'aklanıp' 4 çocuğu yıllarca istismar etti: 2 çocuk koruma altında

İstismar davasından beraat eden Metin Şenay, en az 4 çocuğu daha istismar etti. Bakanlık "2 çocuk koruma altında" dedi.

Haber Merkezi

Daha önce yargılandığı istismar davasından beraat eden Metin Şenay'ın, işyerine yaptırdığı özel odada çok sayıda çocuğa yıllarca istismarda bulunduğu ve bu anları kayıt altına aldığı ortaya çıktı.

Halk TV'nin haberine göre, 2009 yılında Gaziosmanpaşa'da bir çocuğa yönelik istismar suçlamasıyla yargılanan ve delil yetersizliği gerekçe gösterilerek beraat eden Metin Şenay, su satışı yaptığı işyerinde mahallenin çocuklarını yıllarca istismar etti.

Yaşananlar 24 Mayıs 2023'te 12 yaşındaki M.Y.'nin kaçırılarak istismar edilmesiyle ortaya çıktı. M.Y.'nin ailesinin emniyete başvurmasının ardından, şikayet üzerine emniyet güçleri çevredeki kameraları incelemeye aldı. Okuldan çıkan M.Y.'nin, mahallenin sucusu Şenay'ın aracına bindiği tespit edildi. Polisler, Şenay'ın işyerini bastı. M.Y. süngerlerle kaplanmış özel bir odada baygın halde bulundu.

Dört çocuk tespit edildi, sayı artabilir

Odanın duvarlarında "Sus", "Seni öldürürüm", "Ağlama", "Seni kimse duymasın.." ifadelerinin yer aldığı kağıt parçalarının yanı sıra, çok sayıda dijital materyal tespit edildi. ​​​​​Ele geçirilen dijital materyallerde Şenay'ın, mahalleden başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Başsavcılık, Şenay'ın dört çocuğa karşı "Cebir, tehdit ve hile kullanarak, silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Müstehcen yayınların üretiminde çocukların kullanılması" suçlarından yüzyılı aşkın hapis cezası istedi.​​​​​

Öte yandan Başsavcılık, Şenay'a ait ele geçirilen bir dijital materyali ise bilirkişiye yollamıştı. Bu dijitallerden biri çözüldü. Ancak diğeri şifreli olduğu için henüz açılamadı. Bu dijitalde de başka mağdur çocukların yer alabileceği düşünülüyor.

İki çocuk koruma altında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, habere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada, "Haberlerde ismi geçen 2 çocuğumuz 17.11.2023 tarihinden itibaren devlet korumasında bulunmakta, istismara uğradığı iddia edilen diğer çocuklarımızla ilgili mesleki çalışmalar ise sürdürülmektedir" denildi.