İşte Erdoğan’ın yeni danışmanı: 20 kişinin ölümüne neden olan müteahhidin yükselişi göz kamaştırıcı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığına Darülaceze Başkanlığı görevini de yürüten Hamza Cebeci atandı. Düzce depreminde 20 kişiye mezar olan binanın müteahhitti de olan Cebeci, Avrupa İslamcı Gençlik Teşkilatı, Refah Partisi ve AKP’de görev almıştı.


Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sayısı tam bilinmeyen danışmanlarına bir yenisi daha eklendi ve Darülaceze Başkanlığı görevini yürüten Hamza Cebeci, Cumhurbaşkanı Danışmanlığı'na atandı.

80'li yıllarda Almanya'da gericilerin yuvalandığı Avrupa İslamcı Gençlik Teşkilatı Başkanlığı yapan, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nda da görev yapan Cebeci, Refah Partisi’nden vekil adayı da olmuştu.

AKP'nin kuruluşunda da görev alan Cebeci, 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Üsküdar Belediye Meclisi Birinci Vekilliği, Üsküdar Belediye İmar Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

20 kişinin ölümüne neden oldu, sonra da imar komisyonunun başına geçti

2015 yılında Darülaceze'nin başına getirilen Hamza Cebeci, aynı zamanda Düzce depremiyle de gündeme gelmişti.

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde 20 kişinin hayatını kaybettiği Işık Apartmanı’nın müteahhitti olan Cebeci, 10 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

20 kişinin öldüğü binanın müteahhitti olan Cebeci, yıllar önce verdiği bir röportajda kendisini şöyle savunmuştu:

Düzce yerle bir olmuş, benim bunda suçum ne?

“Siz de Düzce'de yaşayan bir kişiydiniz ve deprem riskini biliyordunuz. Hatta mimarlık eğitiminiz de var. Öyleyse siz niye 3 kat değil de 5+2 yaptınız?” şeklindeki soruya ise Cebeci’nin yanıtı şöyle olmuş:

Ben müteahhitim. Kat karşılığı iş yaparım. Eğer ben 3 kat yapacağım deseydim iş yapamazdım. Adamlar bir dairenin pazarlığını yaparken kat indirimini kabul etmezler. Hem binada en iyi betonu, en iyi demiri kullanmışım. Bütün malzemeler birinci kalite. Her şey kitaba uygun yapıldı.

'Menderes, Demirel, Özal, Tayyip Bey, şimdi de ben...'

Ancak Cebeci söz konusu röportajda burada da durmayarak, kendisinin hedef alınmasına tepki gösteriyor ve şöyle diyordu:

Bu ülkeye hizmet edenler hep cezalandırıldı. Menderes asıldı, Demirel hapis yattı, Özal zehirlendi, Tayyip Bey şiir okudu diye cezalandırıldı. Şimdi de aynı olaylar benim başıma geliyor. Bakın Zeytinburnu'na otel için İmar Komisyonu olarak izin verdik; 40 milyon dolarlık yatırım geliyor. Böyle güzel haberler yapın, İmar Komisyonu Üyesi olmamın önemi yok!