Sayfa yolu
İstanbul Üniversitesi’nde 'aile' temalı, dualı mezuniyet töreni: Sırtlar yine Atatürk Anıtı'na çevrildi
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 25.06.2026 , 17:42 Güncelleme Tarihi: 25.06.2026 , 17:49
İstanbul Üniversitesi bu yıl tüm fakültelerine tek bir mezuniyet programı dayattı. “İlkeye, Ülkeye, Aileye Aidiyetten Kudrete” temalı program kapsamında fakülteler mezuniyet törenlerini ayrı ayrı gerçekleştiriyor.
Beyazıt'taki Merkez Kampüsü’nde 22 Haziran’da Edebiyat Fakültesi’nin töreniyle başlayan törenler 7 Temmuz’a dek devam edecek.

Törenler için kampüste kurulan oturma düzeninde bu yıl da önceki dönemlerin aksine sahne kapıya bakacak şekilde kuruldu.
Mezunlar ve konuklar geçen son birkaç yıldır bazı törenlerde yapıldığı gibi Atatürk ve Gençlik Anıtı'na sırtlarını dönecek şekilde oturtuldu.
Tüm fakültelere dayatılan sahne akışında konuşmaların konuları ise rektörlükçe şöyle belirlendi:
- Mezun öğrenci konuşması “Aidiyetten Geleceğe”
- Ebeveyn konuşması “Aileden Geleceğe”
- Paydaş konuşması “Yaşamın İçinde Sen”
- Dekan konuşması “İlkeye, Ülkeye, Aileye Aidiyetten Mesleki Başarıya”
- Rektör konuşması “Aidiyet ve Kudret”.
Konuşmaların ardından programda “İnsanlık için Dua” başlığı yer alıyor.
Önceki akşam İktisat Fakültesi’nin mezuniyet töreninde söz konusu duayı İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Bünyamin Ayçiçeği okudu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.