Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İstanbul Aydın Üniversitesi emekçileri dayanışma ağı kurdu: ‘İşçi kıyımına karşı mücadeleyi başlatıyoruz’

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde işten çıkarmalara, mobbinge ve dayatmalara karşı bir araya gelen emekçiler dayanışma ağı kurduklarını duyurdu. İşten çıkarılanların geri alınmasını isteyen üniversite emekçileri, çalışma arkadaşlarına ve öğrencilere birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.07.2026 , 11:54 Güncelleme Tarihi: 14.07.2026 , 12:06

İstanbul Aydın Üniversitesi emekçileri, üniversitedeki işten çıkarmalara, mobbinge ve çalışma koşullarına karşı mücadele etmek üzere dayanışma ağı kurdu.

Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı aracılığıyla yapılan açıklamada, “İşçi kıyımına, mobbinge, insan onuruna yakışmayan dayatmalara karşı mücadeleyi başlatıyoruz” denildi.

Üniversitede yıllarca eğitim ve bilim çalışmaları yürüttüklerini belirten emekçiler, hukuksuz ve gerekçesiz olduğunu ifade ettikleri işten çıkarmaları kabul etmediklerini açıkladı.

Açıklamada, “Bu kıyıma bir an önce son verilmeli, işten çıkarılan tüm bilim emekçileri işe geri alınmalıdır” ifadelerine yer verildi.

‘Üniversiteler şirket mantığıyla yönetilemez’

Emekçiler, mücadelelerinin yalnızca işten çıkarılan çalışanların görevlerine dönmesi talebiyle sınırlı olmadığını vurguladı.

Üniversitelerin şirket mantığıyla değil, emek ve insan onuru temelinde yönetilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, yaşananların akademik özgürlüğü, liyakati, insanca çalışma hakkını ve nitelikli yükseköğretim anlayışını hedef aldığı kaydedildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde akademisyenlerin çalışma koşulları daha önce de kamuoyunun gündemine gelmişti. Mart ayında yüzlerce akademisyenin maaşından yüksek tutarlarda kesintiler yapıldığı belirtilmiş, konu nisan ayında TBMM’ye taşınmıştı.

Emekçilere ve öğrencilere çağrı

Dayanışma ağı, işten çıkarılmış olsun ya da olmasın üniversitedeki bütün çalışanlara ve öğrencilere çağrıda bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bütün mesai arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi omuz omuza vermeye, işimizi, emeğimizi ve nitelikli eğitim hakkımızı hep birlikte savunmaya davet ediyoruz. Birlikte mücadele edelim, birlikte kazanalım.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri ve özel haberlerimizi kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.