Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İsrail'in saldırısında ağır yaralanan Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı hayatını kaybetti

İsrail'in, Gazze'nin güneyinde bir konuta yönelik saldırısı sonucu ağır yaralanan Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 17.12.2023 , 08:57 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İsrail'in Gazze'ye saldırısında ağır yaralanan Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı hayatını kaybetti.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 13 Aralık'ta, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu bakanlık çalışanının ağır yaralandığı, birçok kişinin de hayatını kaybettiği aktarıldı.

Yaralı Fransız çalışanın, daha sonra yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, Fransa'nın, sivillerin yaşadığı bu konutun vurulmasını kınadığı ifade edildi.

Açıklamada, Fransa'nın, İsrail makamlarından en kısa sürede bu bombardımanın hangi koşullarda gerçekleştirildiğini aydınlatmasını istediği kaydedildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.