Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İsrail saldırına İran yanıt verdi: Gerekli karşılık verilecek

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail'in Şam'daki saldırısına misilleme yapılacağını duyurdu.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 03.04.2024 , 17:17 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail'in İran'ın Şam'daki diplomatik misyonuna saldırısına "gerekli" karşılık verme kararı aldı.

İran devlet televizyonunun aktardığına göre, toplantının başkanlığını yapan Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın kendi seçeceği bir zamanda İsrail'e misilleme yapacağını ifade etti.

Reisi, Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin web sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Siyonist rejim, inanca ve cephe savaşçılarının direniş iradesine karşı üst üste aldığı yenilgi ve yaptığı hataların ardından, kendisini korumak için kör suikastlar düzenlemeyi gündemine soktu.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, İsrail'e karşı intikam sözü vererek, "Suçları ve benzer eylemleri için İsrail'i pişman edeceğiz.

BMGK saldırı üzerine toplanıyor

Diğer yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın talebi üzerine saldırıya dair toplantı yapacak. İran'ın BM miyonu, saldırının "potansiyel olarak diğer ülkeleri de içine çeken daha fazla çatışmanın fitilini ateşleyebileceğini kaydederek, BMGK'ya bu meşru olmayan suç eylemini kınama çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri António Guterres de saldırıları kınayarak, bölgede gerilimi tımandırma eylemlerinden kaçınma çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı: ABD sorumluluklarını yerine getirmeli

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, saldırının ardından ABD'nin İran'la ilişkilerini yürüttüğü İsviçre'deki temsilciliği çağrıldığını söyledi.

Emirabdullahiyan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Siyonist oluşumları destekleyen Amerikan hükümetine önemli bir mesaj gönderildi. Amerika kendi sorumluluklarını yerine getirmeli" dedi.

Ne olmuştu?

İsrail'in İran'ın Şam'daki diplomatik misyonuna düzenlenen saldırıda 3 İranlı komutan hayatını kaybetmiş, 4 İranlı personel de yaralanmıştı.

ABD, söz konusu saldırıda dahlinin olmadığını açıklamıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.