Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İsrail Gazze’deki son esirin cesedine ulaştı, Hamas 'bahane kalmadı, ateşkese uy' dedi

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları arabuluculara Gazze’deki son İsrailli esirin cesedinin muhtemel konumuyla ilgili ayrıntıların iletildiğini duyurmuştu. İsrail ordusu cesede ulaşıldığını açıkladı, Hamas artık İsrail'in son bahanesinin de ortadan kalktığını duyurdu ve ateşkes anlaşmasının tüm maddelerinin uygulanması çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.01.2026 , 19:45

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde kalan son İsrailli esir Ran Gvili'nin cesedine Gazze kentinin doğusundaki bir mezarlıkta yapılan arama çalışmaları sonucunda ulaşıldığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada cesedin kimliğinin testler sonucu tespit edildiği kaydedildi.

Hamas 10 Ekim 2025'te varılan ateşkes anlaşması doğrultusunda Gazze'deki 20 sağ İsrailli esiri ve 28 ölü esirden 27'sinin cenazelerini teslim etmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi, dün ordunun Gvili’nin cesedinin yerini tespit etmek için Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bir mezarlıkta arama çalışması yürüttüğünü duyurmuştu.

Bu açıklama Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "arabuluculara" esirin muhtemel yerine ilişkin ayrıntıları ilettiğini duyurmasının ardından yapılmıştı.

İsrail Ran Gvili'nin cesedinin bulunması için yürütülen "operasyonun" tamamlanmasının ardından Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı kısmi olarak açacağını ileri sürmüştü.

Hamas: İsrail'in bahanesi kalmadı, uymadığı şartlara uymalı

Hamas, verdikleri bilgiler sayesinde Gazze Şeridi'ndeki İsrailli son esirin cenazesine ulaşıldığını bildirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, arabuluculara gerekli bilgileri detaylıca aktarmaları sayesinde İsrailli esirin cesedinin bulunduğu belirtilerek, "Böylece Filistinli direnişçiler olarak ateşkes anlaşmasının ilk aşamasına bağlılığımızı yerine getirmiş olduk" ifadesi kullanıldı.

İsrail'i de ateşkes anlaşmasının tüm maddelerini eksiksiz şekilde uygulamaya çağıran Hamas ateşkes anlaşması doğrultusunda Refah Sınır Kapısı'nın çift yönlü açılmasını istedi.

Ateşkes anlaşması maddelerinde yer aldığı üzere Gazze Şeridi'nde ihtiyaç duyulan miktarda insani yardımların girişine izin verilmesi çağrısı yapan Hamas, Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi'nin çalışmasının önünü açmak üzere İsrail'in Gazze Şeridi'nden tümüyle çekilmesini talep etti.

Hamas, garantör ülkelere de bu yönde üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yaptı ve "İsrailli son esirin cesediyle ilgili bahaneler de son bulduğuna göre İsrail'in uymadığı tüm maddelerin uygulanmasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.