Sayfa yolu
İsrail askerlerine hediye paketi hazırlamıştı: Carrefour’un Afyon’daki açılışını AKP’li başkan yaptı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 07.10.2024 , 23:26 Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 , 23:25
İsrail askerlerine yemek bağışında bulunmasının ardından dünyanın çeşitli yerlerinde protesto edilen fastfood zinciri Burger King’in üç gün önce Rize’deki yeni şube açılışına AKP’li belediye başkanları ve il yöneticileri katılmıştı. Açılış öncesinde akademisyen Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” diye slogan atılınca onlarca kişi tarafından darp edilerek yaralanmıştı.
Gazze'deki soykırım savaşı başladığında İsrail askerlerine hediye paketleri hazırlayan Carrefour’un Afyonkarahisar’daki yeni mağazasının açılışını da AKP’li ilçe belediye başkanının yaptığı ortaya çıktı.
AKP'lilerden Burger King ve Carrefour açılışı
Önceki günlerde Rize’de Burger King mağazasının açılışına katılıp kurdele kesen AKP’li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete bugün Karar gazetesine yaptığı açıklamada “Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım” demişti. Açılışa AKP’li Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, AKP’li Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve AKP’li Rize İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük de katılmıştı.
Rize’deki Burger King açılışı, Filistin’e destek için boykot listesindeki şirketlere ait mağazaların AKP’lilerce açılışının yapıldığı ilk örnek değil. İsrail'in Gazze'deki soykırım savaşı devam ederken Temmuz ayında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde de benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.
AKP’li Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Türkiye’de Sabancı ortaklığında faaliyet gösteren Carrefour'un ilçedeki mini marketinin açılışını yaptı.
Dünya genelinde Filistin için boykot hareketi olan BDS Hareketi’nin boykot listesinde Fransız menşeli Carrefour da yer alıyor.
Koyuncu İsrail’e desteğiyle bilinen Carrefour mağazasının açılışında kurdele kesti. Açılış dualarla yapıldı.
Şirket İsrail askerlerine kişisel hediye paketi hazırlamıştı
Fransa menşeli perakende şirketi Carrefour, Mart 2022’de yasadışı İsrail yerleşimlerinde faaliyet gösteren Electra Consumer Products (ECP) ve ona bağlı Yenot Biten adlı İsrail şirketleriyle franchise ortaklığına gitmesinin ardından BDS Hareketi’nce boykot listesine alınmıştı.
Carrefour grubuna ait Carrefour-İsrail şirketi de 7 Ekim 2023’te İsrail ordusunun Gazze’de soykırım savaşı başlatmasının ardından İsrail askerlerine kişisel hediye paketleri hazırlamıştı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.

