Sayfa yolu
Isparta'da 12 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 07.12.2022 , 21:09 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Isparta'nın Atabey ilçesindeki bir lisenin öğrencilerinden bazılarında, yemeğin ardından mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istenmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, 12 öğrenciyi kent merkezindeki Isparta Şehir Hastanesi'ne ve Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk etti.
Hastanelerde tedaviye alınan öğrencilerden taburcu edilenler olurken, bazı öğrenciler ise gözlem altında tutuluyor. Öğrencilerin dışarıdan yedikleri çiğköfte nedeniyle gıda zehirlenmesi yaşadığı değerlendiriliyor.
Atabey İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin yemeklerinden numune alarak inceleme başlatırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de konuyla ilgili idari soruşturma başlatacağı belirtildi. (AA)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
