İspanya İşçileri Komünist Partisi heyeti Dudullu İşçi Evi'nde

İspanya İşçileri Komünist Partisi heyeti Dudullu İşçi Evi'ni ziyaret etti. Genel Sekreter Garcia, konuşmasında işçi örgütlenmesinin önemine vurgu yaptı.

soL - İstanbul

İstanbul'un Ümraniye ilçesine bağlı DES sanayi sitesinde yer alan Dudullu İşçi Evi, İspanya İşçileri Komünist Partisi heyetini konuk etti. Heyet, bölgede çalışan Türkiye Komünist Partililer ve dostları tarafından karşılandı.

Dudullu İşçi Evi adına söz alan Ömür Yaşayan, sanayi bölgesindeki çalışmalar ve işçi evinin atölyelerle kurduğu bağı anlattı. DES, KADOSAN, İMES, MODOKO gibi sanayi sitelerinin işçi sayıları ve genel özelliklerine ilişkin bilgiler aktardı. Haftanın belirli günlerinde Türkiye siyasetini konuşmak ve paylaşımda bulunmak üzere işçi evinde bir araya geldiklerini, sanayi bölgesindeki işçilerle düzenli futbol maçları yaptıklarını, çocuk atölyeleri ve film gösterimleri düzenlediklerini belirtti. Patronların Ensesindeyiz Ağı'yla birlikte hareket ettiklerini, özellikle işçi sağlığı ve güvenliği ile işçi hakları alanında işçilerle temas ettiklerini, bu konularda bilgilendirme ve toplantılar yaptıklarını aktardı.

Ziyarette, Omega Motor İşçileri de unutulmadı. Sendikalaştıkları için işten çıkarılan 17 metal işçisinin her gün ziyaret edildiği ve onlarla dayanışma içinde olunduğu belirtildi.

İspanya İşçileri Komünist Partisi Genel Sekreteri Astor Garcia, bu ziyaretin özel bir ziyaret olduğunu, işçi sınıfının yanı başında yer alabilmenin zor ve gelişim için kaçınılmaz derecede gerekli olduğunu vurguladı.
İşçi sınıfı içerisindeki örgütlenme çalışmalarına ilişkin çeşitli sorular sorarak cevapları titizlikle dinledi.

Ziyarette İspanya İşçileri Komünist Partisi heyetine ressam İrfan Ertel'in "Metal işçisi" adlı tablosu hediye edildi.

Dudullu İşçi Evi’ndeki sohbetin ardından sanayi sitesindeki atölyelere ziyarette bulunan heyet işçilerle sohbet etmek imkanı buldu.