IŞİD'e karşı mal varlığı dondurma kararında 'ABD ile eşzamanlı' vurgusu

Dün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla IŞİD'le bağlantılı olduğu belirtilen 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin mal varlıkları dondurulmuştu. Kararın ABD ile eşzamanlı olduğu açıklandı.

Haber Merkezi

Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanan bazı IŞİD bağlantılı gerçek ve tüzel kişilerin mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin kararın ABD ile "eş zamanlı" alındığı açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "DEAŞ terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin malvarlıklarının Türkiye ve ABD tarafından eşzamanlı olarak dondurulmasına karar verilmiştir. Kamuoyu, sözkonusu karar hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılmakta olan bir açıklamayla ayrıca bilgilendirilmektedir. Türkiye, terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik etkin adımlar atmaya ve bu konuda uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı da dün bir açıklama yaparak "Sınır ötesi bir tehdit teşkil eden terörizme karşı uluslararası dayanışma ve müşterek yeteneklerin kullanılmasının bir örneği olarak, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte yürütülen ortak çalışma ve iş birliği neticesinde, DEAŞ terör örgütünün ülkemizde faaliyette olduğu tespit edilen finans ağına müzahir (yardımcı olan) 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin Resmi Gazete'nin mükerrer yayımlanan kararıyla Türkiye'de bulunan malvarlıkları dondurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Türkiye'nin, terör ve terörizmin finansmanı ile mücadelede başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararlarının uygulanması olmak üzere tüm hukuksal araçları etkin şekilde kullanmaya ve bu alanda diğer ülkelerle iş birliği yapmaya kararlılıkla devam edeceği" de kaydedildi.