Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Yükleniyor...

İşçi düşmanı Cemil Tugay bu sefer de AKP’lilerle birlikte Mehmet Şimşek’e gitti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AKP Genel Sekreteri Eyüp Kadir İnan, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'i ziyaret etti

Soldan Sağa: Bilal Saygılı - Mehmet Kasapoğlu - Mehmet Şimşek - Cemil Tugay - Eyyüp Kadir İnan

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 06.08.2025 , 20:22 Güncelleme Tarihi: 07.08.2025 , 08:45

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AKP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, AKP İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti.

Ziyarette, İzmir’in uluslararası kalkınma bankalarından sağlanacak kredilerle yürütülecek projeleri ve bakanlık onayı gerektiren süreçler ele alındı.

Tugay sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AKP İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret ettiklerini bildirdi.

Eyüp Kadir İnan, paylaşımında, "Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Mehmet Şimşek’e nazik ev sahipliği ve İzmir'imize gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyoruz" dedi.

‘Kredi sağlamak üzere…’

Cemil Tugay da şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’in büyük ve hayati projeleri için uluslararası kalkınma bankalarından kredi sağlamak üzere imzaladığımız protokoller kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı onayı gereken süreçler için Sayın Bakanımız ile bir araya geldik. Nazik kabulleri ve gösterdikleri ilgi için kendilerine teşekkür ediyorum. Görüşmeye sağladıkları destek için AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya, AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'a ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu'na çok teşekkür ediyorum."

Haziran ayında da Ulaştırma Bakanı ile görüşmüştü

Tugay, İzmir'de 23 bin belediye işçisi Haziran ayında grevdeyken Ankara'ya gitmiş, Ulaştırma Bakanlığı'nın kapısını çalmıştı. 

Ziyareti duyuran Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cemil Tugay'ı makamında ağırlamış ve "İzmir’in ulaşım ve altyapı ihtiyaçları konusunda istişarelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımızın çizdiği 'Türkiye Yüzyılı Şehirleri' vizyonu çerçevesinde ülkemizin her şehrinin kalkınması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz" demişti. Tugay da kendisine teşekkür etmişti.

ct
Cemil Tugay ve Abdulkadir Uraloğlu.

Cemil Tugay: İşçi düşmanı, patronsever, partisinin önceki belediye başkanıyla kavgalı

Daha önce Karşıyaka Belediye Başkanı olan Cemil Tugay, o dönem AKP dönemi zenginlerinden Mehmet Cengiz'e sattığı arsalarla gündeme gelmişti. Tugay, başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri işçi düşmanlığı yapıyor. İlk iş belediyeye bağlı şirketlerde çalışan onlarca kişiyi işten atan Tugay, ardından eylem yapan temizlik işçilerini tehdit etti. Ardından onları da işten çıkardı.

Grev ve eylem yapmayı halkın gözünde gayrimeşru ilan etmeye çalıştı. Aynı Cemil Tugay 1 Mayıs'ta binlerce işçinin toplandığı DİSK kürsüsünde sahnedeydi.

İşçilerle görüşmeler sürerken dümdüz AKP'cilik yapmaktan geri durmadı, AKP'nin sefalet ücretlerini açıkça savundu. "Belediye bütçesi yok edildi, talebi karşılayamayız" diyen Tugay, İller Bankası payının, SGK borcunun arkasına sığındı. Patronları sonuna kadar kucaklayan Tugay "belediyenin bütçesini dengede tutmak" için önce işçilerin payından kesti.

En son CHP'nin ikinci büyük belediyesi İzmir'de başlayan yolsuzluk operasyonu bu kez içeriden bir tartışmayı körükledi. Cemil Tugay ile CHP il yönetimi arasında bir süredir devam eden gerilim "Soyer'i Tugay şikayet etti" iddialarıyla alevlendi. Özgür Özel de kapıyı kapatmadı, "inceliyoruz" dedi.

İşçi düşmanı, partisinin önceki belediye başkanıyla kavgalı: Cemil Tugay şimdi de bilim insanı azarladı

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.