Sayfa yolu
İran Ürdün’de ABD hava üssüne misilleme yaptı, Hürmüz'de 3 gemiyi durdurdu
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 29.07.2026 , 12:09
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Ürdün'deki bir ABD hava üssü ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) bulunduğu merkezin çok sayıda balistik füzeyle hedef alındığını duyurdu.
İran resmi medyasında yer alan haberlere göre, Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada, saldırının ABD ordusunun saldırgan eylemlerine misilleme olarak gerçekleştirildiği belirtildi.
Açıklamada, "İran'a yönelik tehditler ve ABD güçlerinin çıkarlarına karşı yasadışı ve düşmanca eylemleri devam ettiği sürece direnişin süreceği" vurgulanarak, ABD yönetiminin tehditlerine ve "yasa dışı müdahalelerine" son vermesi çağrısında bulunuldu.
İran Devrim Muhafızları Ordusu ayrıca Hürmüz Boğazı'ndan geçmeye çalışan ve uyarıları dikkate almadığını belirttiği 3 petrol tankerini hedef aldıklarını duyurdu.
'Çocuk katili ABD ordusunun yasadışı müdahaleleri cevapsız kalmayacak'
İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre, Devrim Muhafızları Ordusu’nun Deniz Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapan 3 petrol tankerinin "uyarılara rağmen tehlikeli ve yasadışı rotada ilerlemeye devam ettiği" belirtildi.
Söz konusu tankerlerin hedef alındığı ve durdurulmaya zorlandığı ifade edilen açıklamada, "İran Devrim Muhafızları Donanması, bölgede faaliyet gösteren gemilere yönelik çocuk katili ABD ordusunun yasadışı müdahalelerinin ve verdiği direktiflerin cevapsız kalmayacağı konusunda bir kez daha uyarıda bulunuyor” denildi.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.