Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İran polisinin Cevanrud kentinde göstericilere ateş açtığı iddia edildi

İran'ın Cevanrud kentinde, polisin göstericilere ateş ettiği, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu belirtildi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 21.11.2022 , 16:53 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İran'ın batısındaki Kirmanşah eyaletine bağlı Cevanrud kentinde emniyet güçlerinin, Tahran yönetimi aleyhine slogan atan göstericilerin üzerine ateş açması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı Cevanrud kentindeki Mahsa Amini protestoları sırasında emniyet güçleri göstericilerin üzerine ateş açtı.

Görüntülerde onlarca kişinin vurulduğu görülüyor. Sosyal medya paylaşımlarında da polis kurşunuyla çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı iddia edildi. Olayla ilgili resmi makamlar henüz açıklama yapmadı.

Son günlerde yine ülkenin batısında Kürtlerin çoğunlukta olduğu Mahabad ve Piranşehr gibi kentlerde düzenlenen rejim karşıtı gösterilere emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 10'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.