Sayfa yolu
İran: ABD, nükleer anlaşma konusunda ikiyüzlü davranıyor
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Dış Haberler
Yayın Tarihi: 24.10.2022 , 15:34 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, başkent Tahran'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair soruları cevapladı. Kenani, "Amerikalılar, anlaşmaya geri dönmenin mümkün olmadığına, müzakerelerin durduğuna ya da bir planları olmadığına dair açıklamalar yaparken neden mesaj veriyorlar? Neden arabulucular aracılığıyla anlaşmayı sürdürmeye hazır olduklarını vurguluyorlar?" dedi.
Washington yönetiminin, neden olduğu zararı ödemeden anlaşmaya dönmeyi planladığını söyleyen Kenani, "Amerikalıların davranışları çok ikiyüzlü, hem ikiyüzlü hem resmen yalan söylüyorlar. Farklı kanallardan defalarca mesaj göndererek anlaşmaya dönmeye hazır olduklarını vurguladılar ve bu konuda müzakereler yürütüyorlar" ifadelerini kullandı.
İran'da Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan gösterilere ABD'nin destek verip vermediği yönündeki soru üzerine Kenani, Washington yönetiminin göstericileri desteklemekle yanlış bir siyaset güttüğünü dile getirdi.
Konuşmasının devamında Kenani, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamında Rusya'ya silah satışı yaptıkları iddialarını bir kez daha yalanladı.
Kenani, ayrıca Ermenistan ve Azerbaycan'ın İran'la olan müşterek sınırlarına yabancı ülkelerin askerlerinin konuşlandırılmasına karşı olduklarını hatırlatarak, "Avrupa dahil hiçbir ülkeden yabancı güçlerin ortak sınırlarda bulunmasına müsamaha göstermiyoruz ve bunu kırmızı çizgimiz olarak görüyoruz" diye konuştu. (AA)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
