İngiltere'de BoJo'nun kabinesindeki roller değişti

İngiltere Başbakanı Johnson, bazı bakanları başka mevkilere kaydırdı.

Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson kabinesini değiştirdi. Birkaç bakanı görevden aldıktan sonra BoJo, kalanları da yeni işlere kaydırdı.

Johnson, Çarşamba öğleden sonra kabinesini toplamaya başladı ve Eğitim Bakanı Gavin Williamson, Adalet Bakanı Robert Buckland, Konut Bakanı Robert Jenrick ve Muhafazakar Parti eş başkanı Amanda Milling'i kabineden çıkarttı.

Johnson, mevkileri doldurmaya başlamak için Westminster'den Downing Street'e gitti. Dışişleri Bakanı olarak görevinden alınan Dominic Raab'ı, Adalet Bakanı olarak atandı ve ayrıca "Lord Chancellor" ve Başbakan Yardımcısı ünvanlarını da aldı.

Rishi Sunak da Maliye Bakanı olarak kaldı.

Raab'ın yerineyse Ticaret Bakanı Liz Truss, Dışışleri Bakanı olarak atandı. Truss ayrıca Kadın ve Eşitlik Bakanı olarak görevine devam edecek.

Michael Gove, Kabine Ofisi'nden İskan Bakanlığı'na taşındı. Gove'un pozisyonu, geçtiğimiz Şubat ayından bu yana Hazine Bakanı olarak görev yapan Stephen Barclay tarafından dolduruldu. Bundan önce Barclay, 2018'den beri Brexit Bakanı olarak görev yaptı.

Kültür Bakanı Oliver Dowden, Kabine Ofisine kaydırıldı.

Gavin Williamson'ın Eğitim Bakanı olarak yerini, Covid-19 Aşı Uygulamasından Sorumlu Devlet Müsteşarı olarak görev yapan Nadhim Zahawi doldurdu.