Sayfa yolu
İmralı kararının ardından ilk ayrılık: Demokrat Parti komisyondan çekildi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 24.11.2025 , 10:25 Güncelleme Tarihi: 24.11.2025 , 18:21
TBMM'de kurulan "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu" 21 Kasım'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı'ya gitme kararı aldı.
Karar AKP, MHP, DEM Parti, TİP ve EMEP'in oylarıyla verilirken; Demokrat Parti, DSP ve HÜDA-PAR ziyarete karşı oy verdi. Yeni Yol Grubu çekimser kaldı, CHP ise oylamaya katılmadı.
İmralı'ya gidilmesine yönelik karar verilmesi durumunda komisyondan çekileceğini açıklayan Demokrat Parti, kararın ardından "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu"ndan çekildiğini duyurdu.
Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre komisyon üyesi Demokrat Parti Milletvekili Haydar Altıntaş, komisyondan çekilme kararını açıkladı. Altıntaş partisinin kararı hakkında, "Milletin evladı, milletin temsilcileri aracılığıyla katilinin ayağına götürülüyor. Milli egemenlik yaralanır, milli vicdan sakatlanır, komisyondan çekiliyoruz" dedi.
Altıntaş, ziyaretin "Öcalan'a meşruiyet" kazandırma amacı olup olmadığına" yönelik soruya şu yanıtı verdi:
Genel Başkanımız Gültekin Uysal ile birlikte yaptığımız değerlendirme sonucu komisyondan çekilme kararı aldık. Meclisi teröristin ayağına götürüyorlar. İmralı Adası’nda geçmişte derin acılar yaşandı ve hafızalarda tazeliğini koruyor. Şimdi adaya yapılacak ziyaretin, millet vicdanını kanatacak yeni olaylara vesile olmamasını diliyorum. Biz teröristle pazarlık olmaz diyoruz. Şimdi neyi konuşacaksınız? Zaten söylemek istediği her şeyi söylüyor. İmralı’da anlaşma masası mı kurulacak? Öcalan’a ve PKK’ya meşruiyet kazandırma hesabı mı var?
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.