Sayfa yolu
İliç'teki maden faciasıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 14.02.2024 , 12:35 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Erzincan İliç'teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı belirtilen faciayla ilgili saha sorumlusu 4 kişi gözaltına alındı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın defalarca kapasite artırımını onayladığı madende dün yaşanan çökme sonucu, tonlarca tehlikeli kimyasal toprağa karışmış ve 9 işçinin göçük altında kaldığı belirtilmişti.
Olayın ardından soruşturma başlatıldığı belirtilirken öğle saatlerinde aralarında maden saha görevlisinin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
