Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İletişim Başkanlığı 'Dezenformasyon Bülteni' yayımladı, katliamı aklamaya çalıştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sansür yasasının hemen ardından yayımladığı 'Dezenformasyon Bülteni' ile Amasra Katliamı'nda iktidarın sorumluluğunu gizlemeye yönelik ifadelere yer verdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.10.2022 , 13:03 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

AKP'nin sansür yasası sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 'Dezenformasyon Bülteni' yayımladı.

Söz konusu bültende iktidarın yalan olduğunu belirttiği içeriklere yer verilirken, bu maddelerden ilki Amasra'da 41 işçinin hayatını kaybettiği katliam oldu.

Sayıştay raporlarının açık ifadeleri sonrasında gelen katliamın ardından yeterli önlemlerin alınmadığına işaret eden haberlere yanıt veren söz konusu "Dezenformasyon Bülteni", "Madenlerde yönetmelik ve mevzuatların uygulanmasına yönelik veriler, tüm iddiaları çürütür niteliktedir" iddiasında bulundu ve tüm önlemlerin alındığını öne sürdü.

İletişim Başkanlığı bu bültenle aksi yönde tüm haberleri "Dezenformasyon" ilan ederken, 41 işçinin ölümünün "tüm önlemler alındıysa" nasıl gerçekleştiğine dair ise bir ifadeye yer vermiyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.