Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İkinci tur için propaganda yasağı başladı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine yönelik propaganda yasağı saat 18.00'de başladı, yarın akşama kadar sürecek.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 27.05.2023 , 18:10 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur öncesi propaganda yasağı başladı. Türkiye genelinde yarın saat 08.00'de başlayacak oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Sabah saatlerinden itibaren seçim günü yasakları uygulanıyor.

27 Mayıs'ta (bugün) saat 18.00'de başlayan propaganda yasağı 24 saat devam edecek. 28 Mayıs'ta sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK'nin seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek.

28 Mayıs 2023 Pazar günü sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak yasakları göre ise gece 24.00'e kadar alkollü içki satışı geçici olarak yasak olacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Düğünler ise saat 18.00'den sonra yapılabilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.