İfade verip serbest bırakılan Fatih Tezcan, polis tutanağına göre cezaevinde

Sosyal medyadan Atatürk’e hakaret ettiği için hakkında yakalama kararı olan, Bodrum’da hakim karşısında ifade verip serbest bırakılan Fatih Tezcan’ın polis tutanağına göre Muğla Açık Cezaevi’nde hükümlü olduğu ortaya çıktı.


Haber Merkezi

Sosyal medya hesaplarından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği için yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fatih Tezcan, Bodrum'da gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarıldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Tezcan'ın Muğla Açık Cezaevi'nde hükümlü olduğu yönünde tutanak yazıldığı da ortaya çıktı.

Sözcü’den Can Özçelik’in haberine göre, Twitter ve Youtube'da Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmekten Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada ifade vermediği için hakkında yakalama kararı bulunan Fatih Tezcan, Bodrum'da gözaltına alındı.

30 Nisan'da Bodrum Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Fatih Tezcan, Atatürk'e yönelik hakaret içeren ifadelerini inkar ederek, “Ben asla ve kimseye hakaret etmem” dedi.

Sorguya konu yazı ve paylaşımlarının “gazetecilik mesleğiyle ilgili olduğunu” öne süren Tezcan “Mustafa Kemal'e küfür veya hakaret etmek, Müslüman'ın öncelikle kendi davasına ihanetidir. ‘Atatürk'e hakaret edene kadar bana küfür edin, daha iyidir, kabulümdür' diyen şahsımın, hiçbir şartta kastı tahkir (onur kırma) yoktur…” dedi.

İfadesinin ardından serbest bırakılan Tezcan'ın Muğla Açık Cezaevi’nde hükümlü olduğu yönünde tutanak yazıldığı da ortaya çıktı.

Hakkındaki yakalama kararını uygulamak için 4 Mayıs'ta Tezcan'ın adresine giden polislerin “Yapılan araştırma neticesinde Muğla Açık Cezaevinde hükümlü olduğu bilgisine ulaşıldı” şeklinde tutanak tuttuğu ortaya çıktı.

‘Bir yıldır hakkında yakalama kararı var ama hükümlü’

Fatih Tezcan'ın yargılanmasına neden olan şikayeti yapan Avukat Cemil Öz, “Fatih Tezcan adlı sanık ceza davalarının duruşmalarından açıkça kaçtığı için hakim karşısına bir türlü çıkartılamadı ve bu nedenle görülen davaları bir türlü sonuçlanmadı. Bodrum'daki sorgusundan anlaşılıyor ki bu tescilli Atatürk düşmanı dahi gerçekleri görmeye başladı, bükemediği bileği öpüyor Fatih Tezcan” diye konuştu.

Tezcan hakkındaki polis tarafından hazırlanan ve Muğla Açık Cezaevi’nde olduğu bilgisinin yer aldığı tutanağa ilişkinde değerlendirme yapan Avukat Cemil Öz şunları söyledi:

“Bu noktada önemli sorular var. Nisan 2019 yılında yakalaması çıkan sanığa ancak Mayıs 2020'de ulaşılabildi. Bu bir yıllık süre zarfında neden yakalanamadı, bu kişiyi koruyan birileri mi var?

Yakalama işlemi ile ilgili olarak tutulan polis tutanağında, bu kişinin Muğla Açık Cezaevinde hükümlü olarak bulunduğu ibaresi yazılı, madem hükümlü nasıl oluyor da cezaevinde her seferinde suç oluşturan Twitter mesajlarını paylaşıyor.”