Sayfa yolu
İbrahim Kalın: Faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 24.01.2023 , 14:22 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda'da Kuran yırtılmasına ilişkin "Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz" ifadelerini kullandı.
Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hollanda'nın Lahey kentinde ırkçı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in Kuran yırtmasına tepki gösterdi.
İsveç'in ardından Hollanda'da da yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını söyleyen Kalın, "Karanlık nefesinizle Allah'ın nurunu söndüremezsiniz. Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlık gidişe dur demek zorunda" değerlendirmesinde bulundu.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
