İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlananların ifadeleri doğrultusunda, tutuklu İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in oğlu Mustafa Keleş ve yeğeni Murat Keleş gözaltına alındı.
Haber Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan ASOY inşaatın sahibi ve çalışanları etkin pişmanlık kapsamında ifade verdi.
İfadesi alınan 5 kişiden 4'ü adli kontrol şartı ile tahliye edildi. İfadeler doğrultusunda İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in oğlu Mustafa Keleş ve yeğeni Murat Keleş gözaltına alındı.
İfadede verilen bilgiler gerekçe gösterildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB'ye yönelik operasyonu kapsamında tutuklanan ASOY İnşaat'ın sahibi Adem Soytekin'in kardeşi ve firmanın muhasebe müdürü Ogün Soytekin, koruması Murat Erenler, firmanın genel müdürü Bülent Yılmaz ve firmada çalıştığı belirtilen Nezahat Kurt "etkin pişmanlık" hükümleri kapsamında ifade verdi.
Şüphelilerin ifadelerinde verdikleri bilgiler doğrultusunda, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in oğlu Mustafa Keleş ve yeğeni Murat Keleş'in gözaltına alındığı öğrenildi.
Keleş'in itirafçı olmaya zorlandığı gündeme gelmişti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fatih Keleş'in ifadesinin avukatı olmadan alınmaya çalışıldığını ve itirafçı olmaya zorlandığını açıklamıştı.
Keleş'in avukatı Baran Kaya, X hesabından yaptığı açıklamada, cezaevine gittiğinde müvekkilinin adliyeye götürüldüğünü sonradan öğrendiğini belirterek şunları yazmıştı:
"İBB dosyasında avukatsız yürütülmeye çalışılan soruşturma sürecinde her gün yeni bir vakayla karşılaşıyoruz. Az önce cezaevinden, (geçtiğimiz hafta abisi de tutuklanan) tutuklu müvekkilim Fatih Keleş’in adliyeye gönderildiği gerekçesiyle kurum dışında olduğunu öğrendik.
Adliyede savcılık ile güvenlikler aracılığıyla yaptığımız görüşmede ifade için çağırılan müvekkilin ifadesine katılmak istediğimi ilettim, savcılık tarafından 'ifade alınmayacak, geri gönderdik' cevabıyla karşılaştık.
Müvekkil niçin çağırıldı, avukatsız ifadesi mi alınmaya çalışıldı, hala adliyede mi bilmiyoruz. Usule uygun müdafii davet edilerek ifade almak varken neden gizli saklı bir iş yapılıyor gibi usule uyulmadan adliyeye getirildiğini anlayamıyoruz. Bu usulsüzlüklere artık bir son verilmeli. Toplanacak deliller toplansın, yazılacak iddianame varsa yazılsın. İnsanlara zulmetmeyin."
İBB'ye yönelik soruşturmada gelişme: 'Etkin pişmanlık'tan yararlanan 4 kişi tahliye edildi | ![]() |