Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İBB soruşturmasında tutuklanmışlardı: CHP'li 5 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

İstanbul merkezli soruşturmalarda tutuklanan CHP'li Avcılar, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Ceyhan ve Seyhan belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 05.06.2025 , 11:50

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında 5. dalga operasyonunda gözaltına alınan CHP'li 5 belediye başkanı tutuklanmıştı.

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ile Adana’da Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

"Terör" soruşturması kapsamında tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ise görevden alındı ve yerlerine kayyım atandı.

İBB soruşturması: 5 ilçe belediye başkanı dahil 22 kişi tutuklandı
ibb

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.