Sayfa yolu
İBB soruşturmasında 48 tutuklama: Murat Ongun, Mahir Polat, Buğra Gökçe, Emrah Şahan, Murat Çalık
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 23.03.2025 , 13:46 Güncelleme Tarihi: 24.03.2025 , 09:34
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmalar kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 92 kişi hakkında kararlar açıklandı.
10 nöbetçi Sulh Ceza Hakimi tarafından 48 kişinin tutuklanmasına karar verilirken, 44 kişi hakkında adli kontrol kararı çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “yolsuzluk” iddiasıyla tutuklandı.
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, İBB Medya A.Ş. Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “gözaltına alınıp serbest bırakıldı” dediği, AKP'den ihale aldığı tespit edilen Serdar Haydanlı tutuklandı.
Yolsuzluk soruşturması kapsamında; Ali İlbak, Servet Yıldırım, Yusuf İlbak, Ahmet Köksal, Ali Nuhoğlu ve Adem Tuncay, Eyüp Subaşı, Kamil Timur Delibaş, Murat Abbas, Mete Sarıaltun, Alper Aydın, Serdal Taşın, Serkan Öztürk, Mustafa Nihat Sütlaş, Süleyman Atik ve Ahmet Çiçek tutuklandı.
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Ufuk Karakaya ve İBB Kentsel Tasarım Şube Müdürü Bayram Taşkın yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.
İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da serbest bırakıldı.
Tutuklama kararlarının bir kısmı:
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,
- İBB Medya A.Ş. Başkanı ve Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun,
- İPA Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gökçe,
- İBB’nin iştiraki Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas,
- Özgür Özel'in "İmamoğlu operasyonunda gözaltına alınıp emniyetten bırakıldı" dediği Serdar Haydanlı
- İmamoğlu İnşaat San. A. Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz
- İlbak Holding sahiplerinden Ali İlbak
- BVA Reklam AŞ’nin kurucularından Ahmet Köksal
- İmamoğlu’nun “villasını satmakla” suçlanan Nuhoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu
- İBB Reklam Yönetimi Şube Müdürü Adem Tuncay
- Popüler Reklam Yayıncılık ile Genç Popülist Medya Planlama Organizasyon sahibi Eyüp Subaşı,
- Eski İBB KÜLTÜR AŞ Genel Müdürü Serdal Taşkın,
- Vegavizyon Reklamcılık yönetici ortağı Kamil Timur Delibaş,
- Reklamarea CEO’su Alper Aydın,
- Ahmet Hamdi Çiçek,
- Mete Sarıaltun,
- Serdar Öztürk,
- Reklam İstanbul isimli şirketin ortaklarından olduğu iddia edilen Mustafa Nihat Sütaş
- Fatih Keleş
- Servet Yıldırım
- Ertan Yıldız
- Adem Soytekin
- Gürkan Akgün
- Mehmet Murat Çalık
- Hüseyin Köksal
- Necati Özkan
- Elif Güven
- İpek Elif Atayman
- Gülşan Subaşı
- Fatoş Ayık
- Fatoş Pınar Türker
- Ceyda Kıryak
- Emre Serkan Bayraktar
- Mehmet Muhittin Palazoğlu
- Furkan Remzi Ceylan
- Süleyman Atik
- Hakan Karanis
- Halit Burak Atalan
- Yusuf İlbak
- Edip Cenk Ünalerzen
- Murat İlbak
- Umut Şenol
- Kabil Taşcı
- Vedat Şahin
- Ahmet Çiçek
- Harun Cengiz Beğenmez
- Hasan Özsoy
- Rauf Cem Istıranca
Serbest bırakılanlar
- İBB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Ufuk Karakaya,
- İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar,
- İBB Kentsel Tasarım Şube Müdürü Bayram Taşkın,
- Müzisyen Ercan Saatçi,
- Yusuf Yüce,
- Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Ünlü'nün ailesine yakın Ahmet Palazoğlu,
- Alihan Aydın,
- Birsen Şahin,
- Alperen Aydın,
- Canan Münüklü,
- İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vahit Doğanyurt
‘Kent uzlaşısı’ tutuklamaları
'Kent uzlaşısı' soruşturmasında üzerlerine atılı "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan tutuklandı.
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, tutuklama kararı sonrası sosyal medya hesabındna ilk paylaşımı yaptı. Şahan mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Mücadelemizi sürdüreceğiz. Önce sandıklarda oy kullanacağız sonra Şişli Belediyemizde irademize sahip çıkacağız. Yorulmak, yıkılmak yok! Şişli sana emanet!
Sevgili Şişlililer. Haksız ve hukuksuz şekilde tutuklandım. Hakkımda hiçbir delil olmaksızın özgürlüğüm kısıtlandı ama sizlerle olan gönül bağımla mücadelemiz sürdüreceğim. Çok az zaman sonra sizlerle tekrar özgürlükle buluşacağız”
Hakkında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya hesabından ilk açıklamasını yaptı. Polat ilk açıklamasında, “Güzel günler çok yakında” ifadelerini kullandı.
Polat'ın açıklaması şu şekilde:
“Haksız ve mesnetsiz suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığımız bu süreçte, bizler doğruluktan, adaletten ve halkımıza hizmet etme sorumluluğumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ekrem Başkanımızla omuz omuza, alnımız ak, vicdanımız rahat bir şekilde dimdik duruyoruz. Bu kara propagandaya, iftiralara ve adaletsizliğe karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.
Biliyoruz ki hakikat er ya da geç ortaya çıkacak, adalet mutlaka tecelli edecektir. Güzel günler çok yakında…”
| İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'yolsuzluk' iddiasıyla tutuklandı | ![]() |
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
