Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

HTŞ rejiminin lideri Şara, Dünya Yahudi Kongresi Başkanı ile görüştü

Suriye'deki HTŞ rejiminin lideri Ahmed Şara, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ile bir araya geldi. Görüşmede Suriye-İsrail güvenlik anlaşması müzakereleri gündeme geldi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.09.2025 , 00:58 Güncelleme Tarihi: 30.09.2025 , 09:29

Suriye'deki Heyet Tahrir'uş Şam (HTŞ) rejiminin lideri Ahmed Şara, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ziyareti kapsamında New York’ta temaslarını sürdürdüğü süreçte Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ile yaptığı görüşme dikkat çekti. Görüşme, Suriye basınında pazar günü duyuruldu.

Gündemde Suriye-İsrail müzakereleri

Basına yansıyan bilgilerde, 1990’lardan bu yana Suriye-İsrail müzakerelerinde rol oynayan Lauder’in görüşmede özellikle güvenlik anlaşması başlığını gündeme getirdiği aktarıldı. İki tarafın bu yönde temaslarını sürdürdüğü, ABD’nin Suriye özel temsilcisinin de yakın zamanda anlaşmaya varılabileceğini açıkladığı bildirildi.

Şara, 1967’den bu yana BM Genel Kurulu’na katılarak konuşma yapan ilk Suriye yöneticisi olurken, 24 Eylül’deki konuşmasında "uluslararası diyaloğa bağlılığına" değinmişti. Şara medyaya diğer ülkelerin liderleriyle görüşmeye açık olduğunu söylemişti.

New York’ta Suriyeli Yahudilerle de buluştu

İsrail basını YNet ise Şara’nın 21 Eylül’de New York’taki Suriyeli Yahudi topluluğu üyeleriyle de görüştüğünü yazdı. Katılımcılar, toplantıda İsrail konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.