Sayfa yolu
HSK, İnan Kıraç hakkındaki yasal süreçle ilgili iddialara inceleme başlattı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 29.07.2025 , 16:26
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç’ın babası İnan Kıraç hakkında, Anadolu 18. Aile Mahkemesi'nde açılan evliliğin iptali davası ve devamında verilen vesayet kararlarına yönelik iddialarla ilgili inceleme başlattı.
AA'nın aktardığına göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un izniyle başlatılan incelemede, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildi.
Bu kapsamda, mahkeme hakiminin, "vesayet kararı ve vasi atamaları sürecindeki işlemleri", "iddialarda yer alan dosyaların belli vasilere verilmesi yönünde baskı yapıldığı" ve "yüksek meblağlı vekalet ücreti ödendiği" iddiaları kapsamlı şekilde incelenerek rapor hazırlanacak.
Gerçek Gündem’den Seyhan Avşar, "Anadolu Adliyesi’nde belli mahkemeler eliyle belli avukatların vasi olarak atandığını, vesayet altındaki yaşlı ve kimsesiz bireylerin mal varlıklarının ise usulsüz şekilde elden çıkarıldığı" yönünde iddialar içeren bir yazı yazmıştı. Yazıdaki örneklerden biri de, “İnan Kıraç’a atanan vasilerin, hiçbir hukuki işlem yapılmadan, Çorum Barosu'ndan Avukat Eşref Kaya’ya 128 milyon TL vekalet ücreti ödenmesine karar vermesi” iddiasıydı.
| İnan Kıraç’ın evliliği iptal edildi | ![]() |
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
