Hazine, TEDAŞ ve TEİAŞ'ın bazı taşınmazları özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı kararıyla pek çok bölgede Hazine, TEDAŞ ve TEİAŞ'ın 73 taşınmazı özelleştirme kapsamına alındı.

Haber Merkezi

Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararla Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elekktrik İletim Anonim Şirketi’ne (TEİAŞ) ait bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı. 

Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Edirne İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Mersin ve Muğla'da yer alıyor. Taşınmazların bazıları, İstanbul Sarıyer Rumeli Feneri, İzmir Çeşme, Muğla'da da Bodrum, Köyceğiz ve Marmaris'te, Antalya Kemer ve Manavgat ve Alanya'da, Ankara Yenimahalle'de bulunuyor. 

Karara göre, söz konusu taşınmazlar, satış, kiralama, Gelir Ortaklığı Modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden bir ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilecek.

73 taşınmazın özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanacak.

Yeni fakülteler kuruldu

Bazı fakültelerin kurulması ile fakülte ve yüksekokulun kapatılması, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesinin adı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Harran Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi kuruldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı Aydın İktisat Fakültesi ile Harran Üniversitesine bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu kapatıldı.