Sayfa yolu
Hatay'daki TOKİ şantiyesinde direnişe geçen işçiler zafer ilan etti: Gasp edilen tüm hakları alındı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 06.10.2026 , 17:57 Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 , 22:52
Geçtiğimiz günlerde Hatay'ın Antakya ilçesinde yapımı süren deprem konutları Emlak Konut şantiyesinde çalışan işçiler, hakları için direnişe geçmişti.
Cevahir Yapı bünyesinde görev yapan inşaat işçileri, iki aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine şirketin ofisi önünde eyleme başlayarak, haklarını alana kadar şantiyeyi terk etmeyeceklerini duyurmuştu.
Patronların Ensesindeyiz Mücadele ve Dayanışma Ağı, bugün yaptığı açıklama ile Hatay'daki işçilerin zaferini ilan etti.
Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, işçilerin iki aydır eksik ödenen tüm ücretlerini, fazla mesai ücretlerini ve ihbar tazminatlarını eksiksiz şekilde aldığı belirtildi.
'Bu memleket ne soyguncuların ne foncuların ne de patronlarındır'
İşçiler adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şuna inanmalıyız. İşçiler birlik olduğu sürece, örgütlü mücadelede olduğu sürece patronlar hiçbir zaman hakkınızı gasp edemeyecek. İşçilerin birliği her zaman sermayeyi yenecek dostlar. Her zaman da patronların ensesindeyiz. Bu memleket ne soyguncuların ne foncuların ne de patronlarındır. Bu memleket gecesini gündüzüne katan emekçi dostlarımızındır. Bu memleket işte gördüğünüz işçi sınıfının memleketidir. Yaşasın emekçilerin birliği."
İşçilerini kazanımı üzerine tüm emekçileri örgütlü mücadele etmeye çağıran Patronların Ensesindeyiz Ağı da şu çağrıda bulundu:
"Tüm inşaat işçisi kardeşlerimizi; işçilerin hakkını gaspeden, emeğini sömüren patronların ensesinde olmaya; örgütlenmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz!"
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.