Halkla dalga geçiyorlar: Ticaret Bakanı'na göre et fiyatları 'az bir şey' artmış

Halk sabaha karşı Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde biraz daha ucuz et alabilmek için kuyruğa girerken Ticaret Bakanı Bolat et fiyatlarındaki artış için "küçük bir sıkıntı" dedi.

Haber Merkezi

Et fiyatlarına gelen son zamlardan sonra yurttaşlar market market kasap kasap dolaşıp uygun fiyatlı ürün bulmaya çalışıyor, indirimle satış yapan Et ve Süt Kurumu mağazalarının önünde sabahın erken saatlerinde bir kilo kıyma için kuyruklar oluşuyor.

Sözcü'nün aktardığına göre Türkiye İstatistik Kurumu verileri dana eti fiyatının Ocak'ta yıllık 109,72, kuzu eti fiyatının yıllık 129,41 ile gıda enflasyonunun çok üstünde artış gösterdiğine işaret ediyor.

Et için sırada bekleyenlerin sayısı günden güne artarken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

AKP İzmir İl Başkanlığı'ndaki teşkilat buluşmasında konuşan Bolat, muhalefeti eleştirerek "Varsa yoksa sığındıkları market" dedi.

Bolat kırmızı et fiyatlarındaki artış için "az bir şey" ifadesini kullandığı açıklamasında şunları kaydetti:

"İşte bir ürünün fiyatı zıpladı diye onu istismar etmeye çalışıyor ama bu seçimde soğan, patates istismarı yapabiliyorlar mı? Şeker, ayçiçek yağı, domates, salça, biber... Yapamıyorlar. Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu. Kesime daha az hayvan gönderilince orada bir küçük sıkıntı oldu. Onun üzerinden, ramazan, seçim, ücret artışları üst üste gelince o konuyu istismar etmeye çalıştılar ama 1 Nisan günü göreceksiniz bu istismar siyaseti bitecek. Hizmet, eser siyaseti başlayacak."